Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ: Άλλα μας έλεγε ο δήμος και άλλα το Υπουργείο για το ΓΠΣ Αγρινίου (audio)

Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ: Άλλα μας έλεγε ο δήμος και άλλα το Υπουργείο για το ΓΠΣ Αγρινίου (audio)

«Ο δήμος Αγρινίου θα προωθήσει τροποποίηση του ΓΠΣ Αγρινίου»
Για το αλαλούμ που έχει επιφέρει το νέο ΓΠΣ Αγρινίου στην αδειοδότηση – νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που υπάρχουν στην περιοχή μίλησε σήμερα στον «Αέρα Fm» και τη «Συνομωσία του καλού» με τον Δημήτρη Παπαδάκη, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Σωτήρης Λαμπρόπουλος. Ως γνωστόν το νέο Γ.Π.Σ. αναγκάζει σε μεταφορά τις υπάρχουσες αγροτικές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ενώ απαγορεύει την κατασκευή νέων κτηνοτροφικών μονάδων στα όρια του Καποδιστριακού δήμου Αγρινίου.
Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος με αφορμή τη συνάντηση που είχε πρόσφατα τον αντιδήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Μελιάδη, υπεύθυνο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, στον οποίο έθεσε το θέμα, ο δήμος Αγρινίου θα προωθήσει με βάσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει τροποποίηση του ΓΠΣ Αγρινίου, ώστε να αρθεί το πρόβλημα. Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σ. Λαμπρόπουλος κατήγγειλε πως το ΓΕΩΤΕΕ στην προσπάθειά του να ενημερωθεί αρχικά για τις προβλέψεις του νέου ΓΠΣ έχει στα χέρια του απάντηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που αναφέρει πως δεν του ζητήθηκε η άποψή του για το ΓΠΣ Αγρινίου και δεν είναι ενήμερο για τις προβλέψεις του και απάντηση του δήμου Αγρινίου που αναφέρει ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία και το Υπουργείο ενημερώθηκε…. Προφανώς κάποιος από τους δύο λέει ψέματα…
Ο Σ. Λαμπρόπουλος πάντως από την πλευρά του τόνισε ότι η γη υψηλής παραγωγικότητας, όπως αυτή στον κάμπο του Αγρινίου, ενδείκνυται για χρήσεις γεωργικές και κτηνοτροφικές και όχι για άλλες χρήσεις που κατά καιρούς έχουν προωθηθεί όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.
Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σ. Λαμπρόπουλος στον «Αέρα Fm»:

comments powered by Disqus