ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: Κάθε δημοσίευμα για καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων είναι άδικη και κακόβουλη

ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: Κάθε δημοσίευμα για καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων είναι άδικη και κακόβουλη

Ευχόμαστε στους  Αγρινιώτες και τις Αγρινιώτισσες   το 2018 να είναι μια καλή χρονιά με υγεία.    Η πατρίδα μας να απαλλαγεί απ την επιτροπεία των μνημονίων και να πετύχει μέσα απ’ την ανάπτυξη , την καλυτέρευση του βιοτικού επίπεδου πρώτα και κύρια των ασθενέστερων  συμπολιτών μας .
   Στο τέλος της χρονιάς που πέρασε  πολλοί συνδημότες μας επλήγησαν από πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα ,  που κατέστρεψαν νοικοκυριά , επιχειρήσεις , καλλιεργήσιμες  εκτάσεις . 
    Οι ζημιές που προέκυψαν  θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν γινόταν έγκαιρα ο καθαρισμός των ρεμάτων με χρήματα που είχαν  εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου κι αν η περιφέρεια πιο έγκαιρα αντιμετώπιζε τις προειδοποιήσεις των τοπικών παραγόντων για αντιπλημμυρικά  έργα .
    Από την πρώτη μέρα που οι συνδημότες μας  υπέστησαν καταστροφές η κυβέρνηση με τους τοπικούς βουλευτές της , με τον υπουργό εσωτερικών , με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού υποδομών ήταν κοντά στους πληγέντες . Φρόντισαν να συντονιστούν οι αρμόδιοι φορείς . Ήλθαν σε βοήθεια μηχανήματα του Στρατού ( πρώην ΜΟΜΑ ) για να βοηθήσουν την απομάκρυνση των φερτών υλικών . Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν στη βουλή τροπολογία που ψηφίστηκε απ όλα τα κόμματα για να ενταχθούν οι πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας στο ίδιο καθεστώς με αυτούς της Μάνδρας  . Να  πάρει κάθε κατεστραμμένο νοικοκυριό 5000 ευρώ και κάθε  κατεστραμμένη επιχείρηση 8000  ευρώ . 
    Για να δοθεί αυτή η αποζημίωση έπρεπε να γίνει καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου . 
       Αυτή την καταγραφή ο Δήμος την ολοκλήρωσε παραμονές Χριστουγέννων . 
    Την υδροδότηση του Άνω Ζευγαρακίου δεν την έχει ολοκληρώσει ακόμη και εδώ κι ένα μήνα οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι δεν έχουν  καθόλου  νερό . 
     Αυτές τις μέρες γίνεται ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες , για τους πραγματικά πληγέντες  και θα  καταβληθούν τα χρήματα στους συμπολίτες μας . 
    Κάθε δημοσίευμα και ανακοίνωση για αδιαφορία η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων είναι  άδικη   και  κακόβουλη . 
  Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά στους πλημμυροπαθείς και θα είναι οι τελευταίοι που θα φύγουν  όταν  κάθε συνδημότης μας αποζημιωθεί .   

Αγρίνιο   05/01/2017

comments powered by Disqus