Τηλεοπτικές άδειες: Ανατροπή στα σχέδια Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη

Τηλεοπτικές άδειες: Ανατροπή στα σχέδια Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη

Ανατροπή στην ανατροπή λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων για τις επτά τηλεοπτικές άδειες. Τα σχέδια του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Μετά τις χθεσινές (10.01.2018) δραματικές εξελίξεις στο Mega, υπήρξε η πληροφορία για ένα εναλλακτικό σενάριο. Για το σενάριο να διεκδικήσουν άδεια, με κοινή πρόταση, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες του newsit.gr, το σενάριο αυτό δεν «προχώρησε». Και οι κ.κ. Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης δεν θα «κατέβουν» στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με κοινή εταιρία και κοινή πρόταση.

Λήγει η προθεσμία για τις τηλεοπτικές άδειες
Στις 15:00 λήγει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Όσα κανάλια δεν υποβάλλουν αίτηση, τέλη Φεβρουαρίου θα σταματήσουν να εκπέμπουν.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, η λίστα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις τηλεοπτικές άδειες θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Στα γραφεία του ΕΣΡ θα βρίσκονται επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες θα απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, που θα παραλαμβάνουν τους φακέλους και θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους – διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Μέχρι και 3 μήνες ο έλεγχος των φακέλων
Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι μετά τις 15:00 την Πέμπτη, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

newsit.gr

Κατηγορία: Media

comments powered by Disqus