Παπαδόπουλος: Επικουρικός παθολόγος και καρδιολόγος – Μόνιμη λύση με το αυτόνομο ΤΕΠ

Παπαδόπουλος: Επικουρικός παθολόγος και καρδιολόγος – Μόνιμη λύση με το αυτόνομο ΤΕΠ

Την πρόσληψη ενός επικουρικού παθολόγου και ενός επικουρικού καρδιολόγου πιθανότατα εντός της εβδομάδας προανήγγειλε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Π. Παπαδόπουλος μιλώντας στον “ΑΕΡΑΣ FM” και το Δημήτρη Παπαδάκη.

O Π. Παπαδόπουλος ουσιαστικά παραδέχεται ότι την κριτική του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου που μίλησε για εξουθένωση των γιατρών, ωστόσο εκτίμησε ότι “είναι κάτι που έχει να κάνει με την γενικότερη κατάσταση σχετικά με την δημόσια Υγεία τα τελευταία χρόνια, όμως σε σχέση με την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου εξήγησε πως “υπήρξαν κάποιες συγκυρίες, αφ΄ενός γιατί κηρύχθηκε άγονη η θέση του δεύτερου μόνιμου παθολόγου, αφ΄ετέρου γιατί επέστρεψε ένας παθολόγος στο πρώην ΠΕΔΥ, αυτά δημιούργησαν μια αναστάτωση σε σχέση με την πλήρη και ασφαλή κάλυψη της παθολογικής για ορισμένες μέρες”. Ο Π. Παπαδόπουλος ωστόσο αναφέρθηκε αναλυτικά σε παρεμβάσεις που δρομολογούνται άμεσα για την εξομάλυνση της κατάστασης. “Αυτή την εβδομάδα θα υπάρχουν προσλήψεις επικουρικού παθολόγου και καρδιολόγου μέσω της ΥΠΕ, έχει ήδη έρθει μια αγροτική γιατρός και πιθανόν το επόμενο διάστημα να έρθουν άλλοι δύο. Παράλληλα μέσα στον Ιούλιο θα επαναπροκηρυχθεί η θέση του μόνιμου παθολόγου” ανέφερε αρχικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, ωστόσο υπογράμμισε πως “το πρόβλημα της παθολογικής και του ΤΕΠ θα λυθεί οριστικά, όταν προσληφθούν οι έξι γιατροί για την αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ. Υπάρχουν ήδη 10 αιτήσεις, έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές και το φθινόπωρο θα έχουμε οριστική και μόνιμη λύση”. Επιπλέον αναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στα νοσοκομεία με βάση τους πόρους που έχουν να προσλαμβάνουν κάθε είδους ειδικότητα από την λίστα της ΥΠΕ με κριτήρια ΑΣΕΠ και εξήγησε πως το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει στείλει αίτημα για 14 θέσεις.

Απάντηση σε γιατρούς και εργαζομένους: Η πραγματικότητα όμως πολλές φορές διαψεύδει…
Ο Π. Παπαδόπουλος απάντησε και στα περί άνευ προηγουμένου υποστελέχωση που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων. “Έχουν κάθε δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν και να κριτικάρουν με βάση τα πραγματικά δεδομένα που υπάρχουν. Όμως η πραγματικότητα πολλές φορές διαψεύδει. Όταν εμείς ανακοινώσαμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προσληφθεί με διάφορες συμβάσεις εργασίας 35 μόνιμοι και επικουρικοί γιατροί, αυτό δεν αμφισβητείται” είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου και πρόσθεσε ότι “το μείζον ζήτημα των καρδιολογικών κλινικών επιλύθηκε επίσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5-6 μόνιμοι γιατροί στο Αγρίνιο και άλλοι 4 μόνιμοι στο Μεσολόγγι”. “Αυτά είναι θέματα που δεν μπορούμε να τα παραγνωρίζουμε. Και κάποιοι πρέπει να σκεφτούν τις δηλώσεις κάποιων άλλων που λένε ότι λείπουν γιατροί και δεν λείπουν νοσηλευτές…” είπε με νόημα καταλήγοντας ο Π. Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Π. Παπαδόπουλος στον “ΑΕΡΑΣ FM”

comments powered by Disqus