Π. Κουρουμπλής: Οι ΑΝΕΛ αρνούνται τη συμφωνία, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση

Π. Κουρουμπλής: Οι ΑΝΕΛ αρνούνται τη συμφωνία, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση

Το δικαίωμα της κυβέρνησης να φέρει συμφωνία, παρότι ο κυβερνητικός εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά, υπερασπίστηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής από την Βαρσοβία, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ.

«Μπορεί να διαπραγματευτεί ένα μεγάλο κόμμα μια συμφωνία σε εθνικό. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη συμφωνία, αλλά την εγκρίνει το ελληνικό κοινοβούλιο. Η συμφωνία έχει αξία όταν επικυρωθεί από το κοινοβούλιο των Σκοπίων και της Ελλάδας. Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση αυτή αμφισβητείται ότι έχει το δικαίωμα να το κάνει; Οι ΑΝΕΛ αρνούνται τη συμφωνία, αλλά την ίδια στιγμή δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση».

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύθηκε σκληρά» και διερωτήθηκε: «140 χώρες την αναγνωρίζουν ως Μακεδονία, που ήσασταν όλοι οι εσείς οι λαλίστατοι όλα αυτά τα χρόνια;»

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού. «Φυσικά και έχει και το στοιχείο του συμβιβασμού. Έρχεται μια συμφωνία μετά από 27 χρόνια, και πετυχαίνει όχι μόνο την ονομασία, αλλά να μπει και το ζήτημα του αλυτρωτισμού», και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οφέλη: «Η χώρα αποκτά πολύ περισσότερο κύρος διεθνώς, λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα, ενώ η ΠΓΔΜ καταλαβαίνει ότι είμαστε η μόνη χώρα που δεν την υπονομεύει. Η συμφωνία είναι καλή, εμπεριέχει και συμβιβασμούς, δεν είναι χώρα υπό κατοχήν».

Τέλος επιτέθηκε στη ΝΔ, σημειώνοντας πως: «Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ενστάσεις και ποιο ήταν το επιχείρημά της; «Βάλτε στο τραπέζι και το Σύνταγμα και τα αλυτρωτικά» Τώρα που έφερε το Σύνταγμα, έχουν αιφνιδιαστεί».

«H Ελλάδα έχει δυσμενή μεταχείριση από τη Frontex»
Ο κ. Κουρουμπλής πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι από τότε που ιδρύθηκε η Frontex με στόχο να διεκδικήσει περισσότερα για την Ελλάδα. «Διαπιστώνουμε από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Frontex, ότι η χώρα μας έχει δυσμενή μεταχείριση. Έχουμε θέσει πέντε ζητήματα: Ζητάμε την κάλυψη πέντε σκαφών, που φυλάνε και τα ευρωπαϊκά σύνορα, στις 61 διοικητικές θέσεις δεν υπάρχουν στελέχη από την Ελλάδα και ζητάμε να αλλάξει αυτό, διεκδικούμε ένα επίδομα για όλα τα στελέχη του λιμενικού που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κλπ. Εκτιμούμε ότι η μεταχείριση σε άλλες χώρες είναι διαφορετική και διεκδικήσαμε και φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα».

newpost.gr

comments powered by Disqus