Εκπαιδευτική επίσκεψη με θέμα το κρέας από την σχολή Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη με θέμα το κρέας από την σχολή Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου

Οι μελλοντικοί μάγειρες μαθαίνουν για την Α’ ύλη

Το κρεοπωλείο “Το Πρώτο” στο Αγρίνιο επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β’ τάξης Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Τους μαθητευόμενους μάγειρες και τους συνοδούς καθηγητές τους Καλαντζή Αναστασία, Χονδρό Νίκο και Τσαπάλου Γαρυφαλλιά υποδέχτηκαν εγκάρδια οι υπάλληλοι του κρεοπωλείου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Μπάνης Σπύρος. Ο μαθητευόμενος μάγειρας της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου Πυρπύλης Παύλος, που κάνει την πρακτική του άσκηση στην επιχείρηση, καλωσόρισε τους συμμαθητές του και τους ξενάγησε στους χώρους του κρεοπωλείου που αποτελεί πρότυπο υγιεινής και ποιότητας.

Οι δευτεροετείς μάγειρες αρχικά ενημερώθηκαν για τα διάφορα μέρη του κρέατος και τα μηχανήματα κοπής και προετοιμασίας. Στην συνέχεια έγινε επίδειξη ολόκληρων σφαγίων όπου και τεμαχιστήκαν, παρουσία των μαθητών, αφού δίνονταν παράλληλα πληροφορίες για κάθε μέρους του ζώου και τους ενδεδειγμένους τρόπους μαγειρέματος κάθε κομματιού. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάνοντας αρκετές ερωτήσεις που, με μεγάλη προθυμία, απάντησε ο κύριος Μπάνης.

Ο διευθυντής της ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Μεσολογγίου κος Κουτρουμπούσης Ιωάννης, οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές ευχαριστούν πολύ το κρεοπωλείο “Το Πρώτο” και ιδιαίτερα τον κύριο Μπάνη Σπύρο και τον μαθητή της σχολής μας Πυρπύλη Παύλο για την βιωματική εμπειρία και τις πολύτιμες πληροφορίες.

comments powered by Disqus