Για έκτη συνεχή χρονιά το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

Για έκτη συνεχή χρονιά το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Αγρίνιο το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://www.digifest.info) το οποίο αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα το φεστιβάλ γίνεται φέτος σε δεκατρείς (13) πόλεις στην Ελλάδα την Τετάρτη 18, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018: Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργος Ηλείας, Τρίκαλα, Χανιά.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και προσκαλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες ν α ενημερωθούν και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στις 18 και 19 Απριλίου 2018 και ώρες 09:30-13:30. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ενεργά (εκτός από τους επισκέπτες) περισσότεροι από 390 μαθητές και 80 καθηγητές από 25 σχολεία με 30 έργα. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πέρα των παρουσιάσεων των μαθητών, έκθεση με τα έργα των μαθητών, μουσικά δρώμενα και ενδιαφέροντα εργαστήρια για μαθητές και καθηγητές. Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Αιτωλοακαρνανία διοργανώνεται από τον Σύμβουλο Πληροφορικής Δρ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη σε συνεργασία με την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας και τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας και την τοπική οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αγρινίου.

Για περισσότερες πληροφορίες (ιστορικό, υλικό) για το φεστιβάλ μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://8digifestait.blogspot.gr.

Για την οργανωτική επιτροπή 8ου Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης
Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας

comments powered by Disqus