ΝΔ για «Βόρεια Μακεδονία»: Θλιβερή μέρα για την Ελλάδα – Ο λαός είναι δικαίως οργισμένος

ΝΔ για «Βόρεια Μακεδονία»: Θλιβερή μέρα για την Ελλάδα – Ο λαός είναι δικαίως οργισμένος

Πυρά” προς την κυβέρνηση εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, τόσο για την συμφωνία για την “Βόρεια Μακεδονία” όσο και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πισοδέρι μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.
Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πως η κυβέρνηση από την μια αφήνει τους Ρουβίκωνες να δρουν ανενόχλητοι, και από την άλλη επιτίθεται με πρωτοφανή αγριότητα σε πολίτες που διαδήλωσαν την πατριωτική τους ευαισθησία.

Χαρακτηρίζει επίσης την 17η Ιουνίου μια θλιβερή μέρα για την Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος εκχώρησαν στην ΠΓΔΜ το δικαίωμα να αποκαλούνται Μακεδόνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η κυβέρνηση που αφήνει τους Ρουβίκωνες να δρουν ανενόχλητοι, έδειξε σήμερα το αυταρχικό της πρόσωπο. Την ώρα που οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς πανηγύριζαν στις Πρέσπες για μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, δόθηκε εντολή στην αστυνομία να δείξει πρωτοφανή αγριότητα, στέλνοντας ακόμη και στο νοσοκομείο πολίτες που διαδήλωσαν την πατριωτική τους ευαισθησία.

Σήμερα δεν είναι μια μόνο μια θλιβερή μέρα για την Ελλάδα, αλλά και μια μέρα ντροπής για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Διότι μαζί εκχώρησαν στους πολίτες της ΠΓΔΜ τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες” και να υποστηρίζουν ότι μιλούν την τάχα μακεδονική γλώσσα.

Ο ελληνικός λαός είναι δικαίως οργισμένος. Διότι συνειδητοποίησε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία, δεν υπολογίζουν πια ούτε τα εθνικά συμφέροντα. Μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί. Οι 153 βουλευτές των κ. Τσίπρα και Καμμένου έχουν βαρύτατες ευθύνες. Διότι δεσμεύουν την Ελλάδα με μια συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες και καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και καλεί το ίδιο να πράξει και η κυβέρνηση, η οποία μοιάζει να μην συνειδητοποιεί ότι έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».

comments powered by Disqus