Οι δήμαρχοι μιλούν στον Αέρα FM για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Οι δήμαρχοι μιλούν στον Αέρα FM για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Για τις καταστροφές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία μίλησαν σήμερα στον Αέρα FM και τον Δημήτρη Παπαδάκης οι δήμαρχοι Θέρμου και Αμφιλοχίας, Σπύρος Κωνσταντάρας και Απόστολος Κοιμήσης καθώς επίσης και ο αντιδήμαρχος Αγρινίου υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας Νίκος Καζαντζής. Σημειωτέον ότι και οι τρεις δήμοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο Σπ. Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στη σύσκεψη που έγινε σήμερα με τους αρμοδίους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι το σύνολο το ορεινού δικτύου παραμένει αποκλεισμένο. Σύμφωνα με τον Σπ. Κωνσταντάρα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς τέσσερις γέφυρες στο ορεινό δίκτυο, ενώ μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο κρατά αποκλεισμένη την Τοπική Κοινότητα Αργυρού Πηγαδίου.

Ο Απ. Κοιμήσης στάθηκε στο γεγονός ότι υπερχείλισε ο ποταμός Ίναχος στις Τ.Κ. Πατιόπουλου, Αγριδίου, Εμπεσού, Σταθά, Αμοριανών και Ποδογόρας με τις καταστροφές να εντοπίζονται κυρίως στις λιθοδομές στήριξης της κοίτης, σε παρακείμενες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε γεωτρήσεις και οδοποιία. Ακόμη έκανε λόγο για μεγάλες καταστροφές στις δύο τοξωτές γέφυρες Αυλακίου και Βρουβιανών, ωστόσο όπως ανέφερε δεν υπάρχει ακόμη ασφαλής εκτίμηση για το μέγεθος της ζημιάς.

Ο Ν. Καζαντζής στάθηκε στο γεγονός ότι η κακοκαιρία έπληξε κυρίως τους δρόμους στην περιοχή της Μακρυνείας, των Παρακαμπυλίων και της Παναιτωλικού, ενώ εκτίμησε ότι ο δήμος θα λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπ. Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών, όπως συνέβη σε πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Κατηγορία: Αιτωλοακαρνανία

Tags:

comments powered by Disqus