Αυτοδιοικητικα-πολιτικά στελέχη, δημόσιοι υπάλληλοι και δικηγόροι στο κύκλωμα των Ελληνοποιήσεων

Αυτοδιοικητικα-πολιτικά στελέχη, δημόσιοι υπάλληλοι και δικηγόροι στο κύκλωμα των Ελληνοποιήσεων

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 23 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΤΑ
Οι συλλήψεις που αφορούν σε παράνομες ελληνοποιήσεις έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Τρίκαλα, Λευκάδα και Μεσολόγγι.

Ειδικότερα δικηγόροι (πέντε από την επαρχία) και δημόσιοι υπάλληλοι σε Δήμους και Περιφέρειες είναι κυρίως οι συλληφθέντες για το μεγάλο κύκλωμα ελληνοποιήσεων.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται 2 τοπικά στελέχη της αυτοδιοίκησης, ένας εκ των οποίων είναι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, ενώ ο άλλος στέλεχος της ΝΔ, πρώην αντιδήμαρχος, και νυν πρόεδρος σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί είκοσι τρία άτομα, μέλη του μεγάλου κυκλώματος που έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, έπειτα από εκτεταμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι – στελέχη της περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου. Συνελήφθησαν επίσης και 2 Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε αλλοδαπούς.

Μάλιστα, ο σύζυγος μίας εκ των δικηγόρων που συνελήφθησαν όπως αναφέρει το dexiextrem, είναι μέλος της φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το πρωί, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας, σε συνεργασία με ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της χώρας, αφού είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία, ύστερα από παρακουλουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά επ’ αυτοφώρω, σε πόλη της επαρχίας, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων. Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μεταξύ των επτά αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί είναι και πλαστογράφοι, οι οποίοι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια και άλλα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερόμενους. Με αυτά και με ψεύτικες βεβαιώσεις συμπλήρωναν τους φακέλους οι δικηγόροι του κυκλώματος και τους έστελναν για έγκριση στις περιφέρειες εκτός Αττικής.Το κύκλωμα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα σε άλλες πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται και με την «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέβαλλαν τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις ελληνοποιήσεις χωρίς να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Εν τω μεταξύ σοκαρισμένη είναι η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου από την χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ το θέμα φαίνεται να έχει και πολιτική διάσταση όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Βάσω Βήτα που μίλησε στην εκπομπή «ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» με την δημοσιογράφοφο Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5

comments powered by Disqus