Γ. Βασιλειάδης: Άμεση θα είναι η ένταξη έργων αν έρθουν μελέτες από το Μεσολόγγι

Γ. Βασιλειάδης: Άμεση θα είναι η ένταξη έργων αν έρθουν μελέτες από το Μεσολόγγι

Την κατασκευή του ταρτάν στο γήπεδο Ναυπάκτου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την επίσκεψή του στην πόλη όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και αθλητικούς παράγοντες.

Ο κ. Βασιλειάδης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, αφού επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη, όπου ο υφυπουργός ανακοίνωσε το έργο του ελαστικού τάπητα, η μελέτη του οποίου βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης και μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα πάρει έγκριση για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του Φθινοπώρου θα υπογραφεί και η σύμβαση με τον ανάδοχο πράγμα που σημαίνει ότι θα δημοπρατηθεί σύντομα. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί ενώ ο προϋπολογισμός του είναι 640.000 ευρώ.

Επιπλέον ανακοίνωσε έκτακτη επιχορήγηση για την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ, το οποίο θα απομακρυνθεί από το χώρο που βρίσκεται σήμερα για να παραχωρήσει τη θέση του στο ταρτάν. Θα γίνει δηλαδή ένας δεύτερος προστατευμένος χώρος μπάσκετ που δεν θα είναι βέβαια σε καμία περίπτωση κλειστό γυμναστήριο, αλλά θα αποσυμφορήσει το κλειστό εξυπηρετώντας τις ανάγκες των αθλητών. Επίσης ο κ. Βασιλειάδης μίλησε και για την κατασκευή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στο στάδιο που θα του δώσει την ενεργειακή αυτονομία που χρειάζεται, καθώς και για την νέα περίφραξη. Εκτός από όλα αυτά ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ. Λουκόπουλος, ζήτησε και ένα επιπλέον κονδύλι της τάξης των 150.000 ευρώ για την κατασκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο Λυγιά και για άλλες εργασίες συντήρησης που χρειάζεται ο χώρος.

Γ. Βασιλειάδης: Άμεση θα είναι η ένταξη έργων αν έρθουν μελέτες από το Μεσολόγγι

Σε ό,τι αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μεσολογγίου, ο κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, ενημέρωσε ότι δεν έχει φθάσει καμία μελέτη στη Γ.Γ. Αθλητισμού, εκτός από μια για την συντήρηση του ΔΑΚ προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. «Οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες από το έργο των 60.000 ευρώ, αλλά περιμένω ακόμα τις μελέτες για να ενταχθούν έργα. Οι δήμοι μας φέρνουν μελέτες, εμείς τις αξιολογούμε και εντάσσουμε τα έργα στο Π.Δ.Ε. Το σκεπτικό μας είναι να γίνονται μικρές παρεμβάσεις που να λύνουν προβλήματα. Και επειδή στο Μεσολόγγι δεν έχει ενταχθεί τίποτα, ότι μας έρθει θα βρούμε τρόπο να το εντάξουμε», υπογράμμισε ο υφυπουργός διευκρινίζοντας ότι οι προτάσεις δεν θα πρέπει να έχουν υπερβολικούς προϋπολογισμούς. Σε ότι αφορά στο κολυμβητήριο που σχεδιάζει η δημοτική αρχή στο Μεσολόγγι, ο κ. Βασιλειάδης δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε φυσικά κάποια κρούση για χρηματοδότηση.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixmi-news.gr

comments powered by Disqus