14 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λευκάδα

Ακόμη 14 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ για την Λευκάδα . Έτσι φτάνουμε τα 95 κρούσματα για τον μήνα Ιούλιο.

Στον αναθεωρημένο χάρτη, που δημοσίευσε την Πέμπτη, το ECDC, καμία περιοχή της Ελλάδας δεν είναι «πράσινη», όπως μία εβδομάδα πριν.

Το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη, είναι σε «βαθύ κόκκινο» στον χάρτη που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορονοϊού και τον δείκτη θετικότητας.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά και Πελοπόννησος. Στο «πορτοκαλί» είναι: Στερεά Ελλάδα, Αν. Μακεδονία και Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.

Την τελευταία εβδομάδα, στον χάρτη που δείχνει τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι «κίτρινο, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό κυμαίνεται από 1% έως 3,9%. Στο «πράσινο», που σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω του 1%, είναι Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία και Θράκη.

Σχετικά με τον αριθμό τεστ, η Ελλάδα παραμένει στο βαθύ πράσινο, που σημαίνει ότι στη χώρα μας διεξάγεται μεγάλος αριθμός τεστ.

lefkadapress.gr