Μητσοτάκης από Ορεστιάδα: Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί μας

Μητσοτάκης από Ορεστιάδα: Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί μας

Αποστολή στον Έβρο Γιώργος Δ. Ευθυμίου

Μήνυμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συμπληρώνουν 25μέρες κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης έστειλε από την Ορεστιάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής ενός εκ των δύο αξιωματικών μας που κρατούνται ακόμα σε τουρκικές φυλακές, θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας το συντομότερο δυνατό στην πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι εδώ όμως για να τιμήσω και τους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδος, αυτούς που παρά τις αντιξοότητες κρατούν ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας και την κρατούν ψηλά με αυτοπεποίθηση και φρόνημα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως η «25η Μαρτίου είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε από πού ήρθαμε και που φτάσαμε, πως ένα μικρό έθνος χωρίς πολλά μέσα στη διάθεση του κατάφερε και πέτυχε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο εκείνη την εποχή, να διεκδικήσει και να κερδίσει την ελευθερία του» και συνέχισε: «Σήμερα 197 χρόνια μετά από αυτές τις στιγμές στην ιστορία του ελληνισμού καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Οι αρετές όμως που μας βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας ως ανεξάρτητο έθνος παραμένουν επίκαιρες. Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα. Ενότητα του λαού απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα αλλά όπου κι αν βρίσκονται στο εξωτερικό χρόνια πολλά!».

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να κάνει κάποιο ακόμα σχόλιο και αρκέστηκε να σημειώσει πως «θα επαναλάβω την ευχή μου να επιστρέψουν οι Έλληνες αξιωματικοί να επιστρέψουν το συντομότερο στην πατρίδα. Αυτή είναι μια απαραίτητη κίνηση καλής θέλησης από πλευράς Τουρκίας ώστε να εκτονωθεί αυτή η ένταση που η ίδια έχει προκαλέσει».

Μήνυμα στήριξης στους ακρίτες
Μήνυμα στήριξης στους ακρίτες συνόρων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην παραμεθόριο με την Τουρκία στέλνει ο πρόεδρος της ΝΔ με την σημερινή παρουσία στο νόμο Έβρου.

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου και σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να βρεθεί στο Διδυμότειχο όπου πριν από λίγη ώρα παρέστη στην δοξολογία στον ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας. Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικης αντιπολιτευσης θα παρακολουθήσει την παρέλαση στην πόλη της Ορεστιάδας.

http://newpost.gr

comments powered by Disqus