Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Καινούργιο

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Καινούργιο

Με την μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Καινούργιο…

Το πρωί ακούστηκαν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών μας ναών,ενώ λίγο μετά τις 10:00 τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου και έγινε εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ Καινουργίου κ. Γεωργιάδη Δέσποινα.
Στην συνέχεια μαθητές,εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων και έγινε προσκλητήριο των νεκρών μας στους αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και αξιοπρέπειας του Έθνους.
Μαθητές του νηπιαγωγείου απήγγειλαν ποίημα και έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου,εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών και στη συνέχεια ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από χορωδία μαθητών του Καινουργίου.

Ακολούθησε η παρέλαση μαθητών από τα σχολεία του Καινουργίου.

Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν ο κ. Γεώργιος Μανδέλλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής,ενώ την Δημοτική Αρχή του Αγρινίου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Αδάμης.


kainourgiopress.blogspot.gr

comments powered by Disqus