Απόλυτη δικαίωση: Κατέρρευσε η σκευωρία κατά Μαρινάκη για τα στημένα

Απόλυτη δικαίωση: Κατέρρευσε η σκευωρία κατά Μαρινάκη για τα στημένα

Απόλυτη δικαίωση του Ευάγγελου Μαρινάκη για την υπόθεση της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Μετά από τέσσερα χρόνια καθημερινής λασπολογίας και προκλητικής προπαγάνδας, ο Άρειος Πάγος ήλθε να βάλει τέλος σε δημοσιεύματα και υπόγειες διεργασίες που είχαν ως μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι κάθε έωλη κατηγορία και οποιαδήποτε σκευωρία αργά ή γρήγορα καταρρέει στους κόλπους της ακηδεμόνευτης ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων από το Συμβούλιο Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της εκρηξης. Οριστικά και αμετάκλητα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν θα διωχθούν ποινικά για αυτά τα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε ομόφωνα την αίτηση αναίρεσης που αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

Επίσης κατά πλειοψηφία απέρριψε την αίτηση αναίρεσης όσο αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία.

Απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής απο το αδίκημα της απατης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατα πλειοψηφία 2-1).

Το Ποινικό Τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παραβαση του άρθρου 132 του νομου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελεσματος αγωνος) και συνακόλουθα για την αξιοποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιεπούς αιτιολογίας.

«Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα », αναφέρει ο δικηγόρος του Ευ. Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος. «Παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για παράβαση του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδωκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις» προσθέτει.

parapolitika.gr

comments powered by Disqus