Αποχώρησε από την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιπολίτευση (foto – aerasnews.gr)

Αποχώρησε από την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιπολίτευση (foto – aerasnews.gr)

Με αποχωρήσεις σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου . Οι επικεφαλείς των παρατάξεων και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν διαδικαστικά θέματα. με κυριότερο τη μη παράδοση του απολογισμού εντός πέντε ημερών όπως ορίζει ο νόμος, πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου .

Συγκεκριμένα με βάση το άρθρο13, όπως εξήγησε ο κ.Μερμίγκης από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο», θα έπρεπε να έχει σταλεί πέντε μέρες πριν την συνεδρίαση το κείμενο του απολογισμού ενώ τόνισε ότι «μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι έχει αναρτηθεί στα τοπικά site η εισήγηση του Δημάρχου ενώ οφείλατε με βάση τον κανονισμό να δώσετε στις παρατάξεις κείμενο απολογισμού έτσι ώστε να λάβουμε γνώση και να κάνουμε καλύτερο και ουσιαστικότερο διάλογο και βεβαίως την δουλειά μας καλύτερα»

Απαντώντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Φωτάκης σημείωσε ότι τηρήθηκε μια διαδικασία όπως και στο παρελθόν .

Ο κ.Μερμίγκης σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Φωτάκη υπογράμμισε ότι « Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι γινόταν μέχρι τώρα, δεν σημαίνει όμως ότι είναι και σύννομο. Το ότι δεν γινόταν τόσα χρόνια δε σημαίνει ότι αυτή η ανομία θα πρέπει να συνεχιστεί εσαεί».

Ο κ.Δημήτρης Τραπεζιώτης τσυμφώνησε με τον Στέλιο Μερμίγκη και συμπλήρωσε ότι «ο κανονισμός πρέπει να τηρείται διότι έχει και συγκεκριμένο νόημα «Διότι μπορεί την τελευταία στιγμή ο Δήμαρχος ή ο κάθε εισηγητής να παρουσιάσει στοιχεία τα οποία οι δημοτικές παρατάξεις δεν μπορούν να ελέγξουν.. Άρα για να υπάρξει ουσιαστικό διάλογος πρέπει να αναβληθεί, υπάρχει χρονικό περιθώριο …»κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις του κ.Μοσχολιού και των ανεξάρτητων συμβούλων κκ. Καζαντζή και Ρόκου.

«Υπάρχει θέμα διαδικαστικό, όχι τυπικό αλλά ουσιαστικό ..Δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να μην είναι ενημερωμένο και να ευτελίζεται σε μια φιέστα» ανέφερε ο κ.Αντωνάκος, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης ανακοίνωσε πρώτος την απόφαση να αποχωρήσει η παράταξη του και ακολούθησαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης…

Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για λαϊκισμό και τόνισε ότι η δημοτική αρχή απολογείται στους δημότες και όχι στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης…
DSC_0127

DSC_0123 DSC_0122 DSC_0120 DSC_0110 DSC_0113 DSC_0117 DSC_0104 DSC_0098 DSC_0097 DSC_0091 DSC_0096
comments powered by Disqus