Κώστας Κατσίκης: Η ανταλλαγή των «8» Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα μπορούσε να αποτελέσει λύση

Κώστας Κατσίκης: Η ανταλλαγή των «8» Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα μπορούσε να αποτελέσει λύση

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης αιφνιδίασε το πρωί όταν τοποθετούμενος επί του θέματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα πλαίσια τηλεοπτικής εκπομπής αναφέρθηκε σε δυνατότητα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς αφού εξεταστεί πρώτα το ενδεχόμενο παράκαμψης της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Όπως είναι φυσικό η δήλωση του βουλευτή αιφνιδιάζει δεδομένου ότι η επίσημη γραμμή της ελληνικής πλευράς δεν συνδέει τα δύο ζητήματα όταν μάλιστα και η τουρκική πλευρά τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο δεν έχει θέσει μέχρι στιγμής επί τάπητος τη άμεση σύνδεση των δύο υποθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κατσίκης είπε τα εξής:

«Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής. Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα. ο Ερντογάν εμμέσως πλην σαφώς μας έστειλε ένα μήνυμα, το μήνυμα της ανταλλαγής των ελλήνων στρατιωτικών με τους τούρκους… Έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Έχει δώσει μήνυμα και στην Αμερική που κρατάει τον αμερικανό πάστορα Μπράνσον και θέλει να τον ανταλλάξει με τον Γκιουλέν… Κάνει πρόταση, χωρίς να είναι σαφέστατος, αφού βγάζει πικρόχολα το θέμα.

Κατά τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., τα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας καταδεικνύουν ότι δεν επείσθη από τα επιχειρήματα των Ευρωπαίων στη Βάρνα για τους δύο Έλληνες. «Είναι ανένδοτος, δεν ακούει τους συμμάχους μας, δικαιώνεται ο Πάνος Καμμένος που χαρακτηρίζει τους συλληφθέντες ομήρους» σημείωσε ο ίδιος.

comments powered by Disqus