Που έχει τσούχτρες ή πολυκοσμία;Σε ποια παραλία φυσάει κι έχει κύμα; Ηλεκτρονική εφαρμογή με απαντήσεις για τις θάλασσες σε Αχαΐα και Αιτωλ/νια

Που έχει τσούχτρες ή πολυκοσμία;Σε ποια παραλία φυσάει κι έχει κύμα; Ηλεκτρονική εφαρμογή με απαντήσεις για τις θάλασσες σε Αχαΐα και Αιτωλ/νια

Πληθαίνουν οι εφαρμογές που μας δίνουν τη δυνατότητα να ενημερωνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες και φυσικά … εξελίσσονται με βάση και τα δεδομένα και τις ανάγκες που προκύπτουν κατά … περίπτωση. Όπως για παράδειγμα η καθημερινή πλέον ανάγκη για το… τσουχρο-report της ημέρεας στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Στα ενημερωτικά… κενά που μπορεί να έχουν τα ενημερωτικά blogs ή προφίλ στα social media έρχεται να δώσει λύση η διαδικτυακή υπηρεσία www.swymm.net, μια απλή εφαρμογή που έχει φτιαχτεί για τους κατοίκους της Αχαίας και της Αιτωλοακαρνανίας σε πρώτη φάση.

Πήγατε παραλία και είχε κόσμο, είχε αέρα ή τσούχτρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο και να το κοινοποιήσετε.

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία SWYMM (www.swymm.net) σας επιτρέπει να αναφέρετε γρήγορα και εύκολα με το κινητό σας την κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες της περιοχής και να την κοινοποιείτε σε όλους τους χρήστες καθώς και στο facebook.

Η υπηρεσία SWYMM κατασκευάστηκε από τον ερευνητή του Πανεπιστημίου Πατρών (ΤΜΗΥΠ) Δρ. Ανδρέα Κομνηνό με χρήση τεχνολογιών ανοικτού λογισμικού και διατίθεται δωρεάν.

Μπείτε με το κινητό σας στη σελίδα www.swymm.net, επιλέξτε ή δημιουργήστε την παραλία που σας ενδιαφέρει και αναφέρετε την κατάσταση που επικρατεί τώρα εκεί!

Η εφαρμογή όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική παροχή πληροφοριών από τους χρήστες της. Σε κάθε παραλία αναφέρονται τα τρέχοντα μετεωρολογικά δεδομένα με αυτόματο τρόπο, αλλά και όλες οι αναφορές που έχουν κάνει οι χρήστες μας για την παραλία αυτή. Όσο περισσότεροι χρήστες αναφέρουν στοιχεία, τόσο καλύτερη θα γίνεται η ενημέρωση όλων!

Η υπηρεσία προς το παρόν περιορίζεται στις παραλίες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας ενώ σύντομα ευελπιστούν οι υπεύθυνοι να την επεκτείνουν και σε όλη την Ελλάδα.

Δυτ.Ελλάδα: Που θα πάμε σήμερα για μπάνιο; Η εφαρμογή που μας δείχνει που δεν φυσάει, πόσο βαθιά είναι τα νερά και πώς μπορείτε να φθάσετε στην παραλία!

Αχαΐα: Έφτιαξαν σελίδα στο facebook για τις τσούχτρες! Ο ρόλος των ερασιτεχνών ψαράδων και η αλίευση των μεγάλων ψαριών – Σε ύφεση το φαινόμενο;
thebest.gr

Κατηγορία: Δυτική Ελλάδα

comments powered by Disqus