Ιστιοφόρο με 60 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Παλιοβούνας – Συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές

Ιστιοφόρο με 60 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Παλιοβούνας – Συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και του γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Πατρών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου “ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑΣ”, ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Ουκρανίας, με 60 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Πατρών, όπου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί χειριστές, ηλικίας 38, 32 και 24 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων και με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 893 ουκρανικών γριβνών καθώς και το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ.

comments powered by Disqus