Μεσογειακός κυκλώνας: Εικόνες που καθηλώνουν σε Μεσσηνία και Λακωνία – Η επέλαση της κακοκαιρίας και τα προβλήματα – video

Μεσογειακός κυκλώνας: Εικόνες που καθηλώνουν σε Μεσσηνία και Λακωνία – Η επέλαση της κακοκαιρίας και τα προβλήματα – video

Ο μεσογειακός κυκλώνας “Ζορμπάς” επελαύνει και πλήττει τη Μεσσηνία και τη Λακωνία – Η Καλαμάτα, η Φοινικούντα, η Πύλος, η Κορώνη και η Μεθώνη δοκιμάζονται από το πρωί – Κατολισθήσεις και προβλήματα σε δρόμους της Λακωνίας – Χάθηκε ο ορίζοντας στο Γύθειο – Η θάλασσα ενώθηκε με τη στεριά, ο ουρανός σκοτείνιασε και οι κάτοικοι έμειναν στα σπίτια
Ο μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς συνεχίζει την πορεία του στον ελληνικό χώρο και πλήττει από το πρωί τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δήμαρχος, «από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να «κτυπάει» την παραλία».

Ειδικά στην Μεθώνη, είπε ο δήμαρχος, «έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος», ενώ όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια». «Μόνο σε δύο περιπτώσεις» συνέχισε, «χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια». Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές. Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο Δημήτρης Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».Παράλληλα, τόνισε ότι «τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία». Όσον αφορά στη προετοιμασία, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουμε ειδοποιήσει από χθες τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία».

Για την αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη». Παράλληλα, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

Οι θυελλώδεις άνεμοι που φέρνει μαζί του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» προκαλούν πλήθος προβλημάτων στη Μάνη και τη Λακωνία. Κλειστοί δρόμοι, πεσμένα δέντρα από τον αέρα, κλειστά μαγαζιά και τεράστια κύματα στον παραλιακό δρόμο, με τους κατοίκους να παρατηρούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Προβλήματα από κατολισθήσεις βράχων έχουν εντοπιστεί στη νότια Λακωνία, όπου έχουν κλείσει δρόμους. Ποτάμια όπως ο Παρορίτης και η Μαγουλίτσα έχουν “φουσκώσει” επικίνδυνα και υπάρχει έντονη ανησυχία! Έντονα είναι τα φαινόμενα και στο Γύθειο.

ι θυελλώδεις άνεμοι που φέρνει μαζί του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» προκαλούν πλήθος προβλημάτων στη Μάνη και τη Λακωνία. Κλειστοί δρόμοι, πεσμένα δέντρα από τον αέρα, κλειστά μαγαζιά και τεράστια κύματα στον παραλιακό δρόμο, με τους κατοίκους να παρατηρούν την εξέλιξη του φαινομένου.


Λίγο πριν τις 10.00 υπήρξε διακοπή ρεύματος στον Δήμο Δυτικής Μάνης από την κακοκαιρία, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Στο Γύθειο υπάρχουν ακροβολισμένα πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
newsit.gr

comments powered by Disqus