Τέλος στο επίδομα ενοικίου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς – Kαλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα

Τέλος στο επίδομα ενοικίου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς – Kαλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα

Έναν μήνα μετά την αποκάλυψη ότι η Ράνια Αντωνοπούλου λάμβανε το επίδομα ενοικίου ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός και την αποπομπή της από το κυβερνητικό σχήμα, κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για κατάργηση της σχετικής διάταξης.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών υποβλήθηκε σε νομοσχέδιο και όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Μάλιστα, προβλέπει αναδρομικές απαιτήσεις για τα ποσά που χορηγήθηκαν σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς από τον Φεβρουάριο του 2015, καθιστώντας υποχρεωτική την επιστροφή των χρημάτων για όσους τα είχαν λάβει.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία «καταργούνται από τότε που ίσχυσαν οι διατάξεις σχετικά με την καταβολή διαμονής στα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα».

Η διάταξη για τη χορήγηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς ψηφίστηκε το 2015 και όπως αποκαλύφθηκε χρήση έκαναν και οι κ.κ. Μαρδάς, Σγουρίδης και Φωτάκης.

comments powered by Disqus