Σεισμός σε Ιράν και Ιράκ: «Έσβησαν» οι ελπίδες για επιζώντες

Σεισμός σε Ιράν και Ιράκ: «Έσβησαν» οι ελπίδες για επιζώντες

Εικόνες απόλυτης καταστροφής. Ο σεισμός που έγινε την Κυριακή (12.11.2017) στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν αφήνει πίσω του περισσότερους από 450 νεκρούς, πάνω από 7.000 τραυματίες και χιλιάδες άστεγους.
Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν, «έσβησαν». Οι έρευνες σταμάτησαν. Ο σεισμός της Κυριακής ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά στο Ιράν, που επλήγη περισσότερο από τη μανία του Εγκέλαδου. Στο Ιράκ, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού, οι νεκροί είναι οκτώ και οι τραυματίες 336.

Ο σεισμός 7,3 βαθμών που έπληξε το βράδυ της Κυριακής περιοχή κοντά στα σύνορα Ιράκ -Ιράν ισοπέδωσε χωριά και συνοικίες πόλεων σε ορεινά τμήματα της επαρχίας Κερμανσάχ (δυτικό Ιράν). Την ώρα του σεισμού, πολλοί κάτοικοι των περιοχών αυτών, κοιμούνταν. Οι περισσότεροι, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Πολλά χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η δόνηση έπληξε 14 επαρχίες του Ιράν.
Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Όλα αυτά ενώ το φως της δημοσιότητας βλέπουν συνεχώς νέα βίντεο από τη στιγμή του σεισμού. Βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Ένα από αυτά δείχνει έναν τεράστιο βράχο που αποκολλήθηκε, να «τρέχει» με μανία σε δρόμο.Αβοήθητοι στο κρύο

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, χιλιάδες άνθρωποι περνούν τη νύχτα σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς με σκηνές. Πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν μια δεύτερη νύχτα έξω, παρά το κρύο, λόγω του φόβου ότι θα εκδηλωθεί κι άλλος ισχυρός σεισμός. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 193 μετασεισμοί.

Μια νεαρή γυναίκα που έμεινε άστεγη στη Σαρπούλ ι Ζαχάμπ, μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο. Εκεί έχουν καταγραφεί 280 νεκροί. Η νεαρή γυναίκα είπε πως η οικογένειά της είναι εκτεθειμένη στο κρύο διότι δεν υπάρχουν αρκετές σκηνές.

newsit.gr

comments powered by Disqus