Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή των απορριμάτων στο Αγρίνιο

Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή των απορριμάτων στο Αγρίνιο

Με προσωπικό ασφαλείας πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμάτων στο Αγρίνιο, αφού οι εργαζόμενοι στο δήμο συμμετέχουν, σήμερα, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά της συνέχισης της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, κατά της περικοπής του Επιδόματος και Ανθυγιεινής Εργασίας, διεκδικώντας ταυτόχρονα την ένταξη νέων κατηγοριών εργαζομένων που αδίκως έχουν εξαιρεθεί.

Όπως δήλωσε στον aeras fm 99.5 και στη Νανά Θεοδωροπούλου ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αιτ/ν’ιας κ. Θύμιος Κομματάς η απεργία στο Αγρίνιο κυμάνθηκε σε ποσοστό 90% και πως η αποκομιδή στα σημεία αιχμής, Νοσοκομεία, σχολεία κ.τ.λ γίνεται από το προσωπικό ασφαλείας.

“Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Πόσο μάλλον, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, παρατηρείται έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών μέσων όσον αφορά στην Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων, δεν παρέχονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.Όχι μόνο δεν μπορούμε να δεχθούμε περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, αντιθέτως διεκδικούμε ένταξη περισσότερων κατηγοριών εργαζομένων στα Β.Α.Ε. Η σύγκρουση λοιπόν με τις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” δήλωσε ο κ.Κομματάς.

comments powered by Disqus