Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια της ΝΔ

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια της ΝΔ

Σύσσωμο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το παρόν το απόγευμα της Πέμπτης στο Μουσείο Μπενάκη προκειμένου να παραστούν στην εκδήλωση για τα γενέθλια των 44 χρόνων ζωής της γαλάζιας παράταξης. Στην εκδήλωση βρέθηκαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος καθώς επίσης και οι Δήμαρχοι και περιφερειάρχες οι οποίοι στηρίχθηκαν από τη ΝΔ.

Σημειώνεται οτι στην εκδήλωση σχηματίστηκαν αρκετά πηγαδάκια από τα οποία ξεχώρισαν αυτά των Αντώνη Σαμαρά με Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κώστα Καραμανλή. 

Η ιστορία του εμβλήματος της Νέας Δημοκρατίας
Το έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας έχει μακρά ιστορία με τον πυρσό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979, ενώ στα ψηφοδέλτια εμφανίστηκε το 1985, συμβολίζοντας το ελληνικό φως και τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού.

Η πρώτη απόπειρα να αποσυρθεί ο πυρσός έγινε επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οποίος επέλεξε ένα ουράνιο τόξο ως λογότυπο της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων του 1989 και 1990. Επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, ο πυρσός είχε και πάλι την τιμητική του.

Στο προσυνέδριο τον Ιανουάριο του 2000, ο Κώστας Καραμανλής αντικατέστησε τον παραδοσιακό πυρσό με τρία τρίχρωμα περιστέρια και κατά την προεκλογική περίοδο του 2004 εξαφανίζεται τελείως από κάθε έγγραφο του κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχωρώντας από τα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης, άλλαξε το 2011 το σήμα της παράταξης με τον πυρσό να έχει αντικατασταθεί με μια τεθλασμένη γραμμή προκαλώντας πλήθος ποικίλων αντιδράσεων σε κύκλους του κόμματος.

comments powered by Disqus