Παπαναστασίου σε Τραπεζιώτη: Οι Δημότες Αγρινίου κουράστηκαν να τους τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Παπαναστασίου σε Τραπεζιώτη: Οι Δημότες Αγρινίου κουράστηκαν να τους τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Απάντηση στις κατηγορίες της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» περί άρνησης του δήμου να δημιουργηθεί Μουσείο Καπνού στα κτίρια του Καπνικού Σταθμού Έρευνας στο Αγρινίου, δίνει ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. Σε δήλωσή του θυμίζει τις πρόσφατες ανακοινώσεις του βουλευτή Γ. Βαρεμένου για το θέμα και την πρόθεση να αναλάβει το Πανεπιστήμιο το εγχείρημα. «Σήμερα ο κ. Τραπεζιώτης επαναφέρει το θέμα ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή. Γιατί άραγε; Είναι προφανές ότι κάπου εδώ καταρρέουν οι πολύ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τραπεζιώτη για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Και ακόμη χειρότερα, είναι πρόδηλη η βουλιμική του διάθεση για ανέξοδη προβολή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:
Απάντηση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στην ανακοίνωση του Δ.Τραπεζιώτη για τη δημιουργία Μουσείου Καπνού στο Αγρίνιο

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Βαρεμένος γνωστοποίησε, σε συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την παραχώρηση των κτηρίων του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου προκειμένου να δημιουργηθεί Πολιτιστικό Κέντρο και ένα Μουσείο Καπνού. Ένα εγχείρημα που σύμφωνα με την ανακοίνωση θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Σήμερα ο κ. Τραπεζιώτης επαναφέρει το θέμα ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή. Γιατί άραγε;
Είναι προφανές ότι κάπου εδώ καταρρέουν οι πολύ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τραπεζιώτη για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Και ακόμη χειρότερα, είναι πρόδηλη η βουλιμική του διάθεση για ανέξοδη προβολή.
Η αλήθεια είναι μία. Ότι, ως αντιπολίτευση, κατέχει το θλιβερό προνόμιο να στερείται παντελώς προτάσεων και να κάνει κριτική με μόνο όπλο τον πολιτικό καιροσκοπισμό.
Όσον αφορά τις αποθήκες Παπαπέτρου, τις οποίες αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τραπεζιώτης με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως όλοι γνωρίζουν, εδώ και πολλά χρόνια με την δέσμευση από το 2012 να γίνει Διαχρονικό Μουσείο. Δυστυχώς, ενώ οι υποσχέσεις ήταν πολλές, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την χρηματοδότησή του. Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή του.
Το ζητούμενο είναι να λειτουργούμε στοχευμένα και μεθοδικά. Η Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα και σημαίες πολιτικών σκοπιμοτήτων. Οι Δημότες Αγρινίου κουράστηκαν να τους τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

comments powered by Disqus