Δέος! Το New Horizons της NASA τράβηξε φωτογραφίες από απόσταση 6,12 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων!

Δέος! Το New Horizons της NASA τράβηξε φωτογραφίες από απόσταση 6,12 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων!

ο New Horizons, της NASA, σπάει όλα τα ρεκόρ! Τράβηξε τις πιο μακρινές φωτογραφίες από την Γη που έχουν τραβηχτεί ποτέ – Έσπασε… δύο φορές την ίδια μέρα το ρεκόρ του Voyager 1, που “κρατούσε” εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια – Το Voyager 1 είχε γράψει ιστορία, φωτογραφίζοντας την Γη από τέτοια απόσταση που έμοιαζε σαν μια… χλωμή μπλε κουκίδα! – Το New Horizons φωτογράφισε τον Δεκέμβριο δύο σώματα με τις εικόνες να δημοσιεύονται τώρα από τη NASA και να προκαλούν δέος! – Γιατί πλέον περιήλθε σε κατάσταση… ύπνωσης και ποιο είναι το σημαντικό ραντεβού που έχει την Πρωτοχρονιά του 2019
Το διαστημικό σκάφος New Horizons (σ.σ. Νέοι Ορίζοντες) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) τράβηξε τις πιο μακρινές από τη Γη φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί ποτέ! Έτσι, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 1990 το σκάφος Voyager 1.

Η αμερικανική διαστημοσυσκευή μελέτησε τον Πλούτωνα για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2015. Πλέον, έχει βάλει πλώρη για τα μυστηριώδη σώματα της ακόμη πιο μακρινής Ζώνης Κάιπερ (Kuiper Belt Objects – KBO).

Ευρισκόμενο σε απόσταση περίπου 6,12 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας ή σχεδόν 41 αστρονομικών μονάδων (δηλαδή 41 φορές τη μέση απόσταση Γης-Ήλιου), το New Horizons έστρεψε την τηλεσκοπική κάμερά του και φωτογράφισε στις 5 Δεκεμβρίου δύο σώματα ΚΒΟ: Τα «2012 ΗΖ84» και «2012 ΗΕ85». Οι φωτογραφίες έφθασαν τώρα στη Γη και η NASA τις έδωσε στη δημοσιότητα.

Η φωτογραφία του 2012 ΗΖ84

comments powered by Disqus