Αγρίνιο: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «GDPR για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αγρίνιο: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «GDPR για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Μια σημαντική ημερίδα με θέμα «GDPR: Ο νέος Νόμος για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679» πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου , στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο.

Ομιλητές ήταν:

1)ΜΕΝΟΥΔΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,

2)ΜΠΑΤΖΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, Επίτιμος Αρεοπαγίτης,

3)ΚΟΤΣΑΛΗΣΛΕΩΝΙΔΑΣ, καθηγητής ΕΚΠA, συνεργάτης καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τέως τακτικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον Κ. Μενουδάκο είναι ακόμη νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή του νέου Κανονισμού καθώς τέθηκε σε ισχύ από τα τέλη Μαΐου. «Είμαστε ακόμη στους πρώτους μήνες εφαρμογής και προσπαθούμε και εμείς ως Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων να προσαρμοστούμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η γενική αρχή του νέου Κανονισμού φέρνει περισσότερα δικαιώματα για τα υποκείμενα των προσωπικών δεδομένων και περισσότερες υποχρεώσεις για όσους επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα.

Από την πλευρά του ο Λ. Κοτσαλής υπογράμμισε πως τα προσωπικά δεδομένα πλέον έχουν μία ιδιαίτερη κρίσιμη σημασία στην καθημερινότητά μας. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων και με τις ταχύτητα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες θα καταστεί εφικτή, έτσι ώστε σε τελευταία ανάλυση να διαφυλάχθεί το Κράτος Δικαίου» σχολίασε χαρακτηριστικά σε σχέση με τους φόβους που γεννά η διείσδυση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογίων στο χώρο των προσωπικών δεδομένων.

Ημερίδα στο Αγρίνιο για τα προσωπικά δεδομένα

Gepostet von agriniosite.gr am Mittwoch, 17. Oktober 2018

comments powered by Disqus