Το κλασικό Mini έγινε ηλεκτρικό

Το κλασικό Mini έγινε ηλεκτρικό

Με την παγκόσμια πρεμιέρα ενός θρυλικού μοντέλου στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (30 Μαρτίου – 8 Απριλίου), Mini για μία φορά ακόμα επιβεβαιώνει τις προθέσεις της για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση παρουσιάζοντας μία νέα εκδοχή ενός icon.

Το κλασικό Mini Electric συνδυάζει την ιστορική εμφάνιση με επαναστατική τεχνολογία κίνησης και προορίζεται για την αστική μετακίνηση του αύριο. Με αυτό το μοναδικό όχημα, η μάρκα επιβεβαιώνει σαφώς τη δέσμευσή της στη διατήρηση του μοναδικού χαρακτήρα της, υιοθετώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το κλασικό Mini Electric είναι το αποτέλεσμα ενός φανταστικού ταξιδιού μέσα από το χρόνο, όπου η ιστορία του κλασικού μοντέλου συνεχίζεται με ένα ακόμα κεφάλαιο. Το original μοντέλο από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα γίνεται ένας αξιαγάπητος πρεσβευτής περιβαλλοντικής συμβατότητας και ένα είδος βιώσιμης μετακίνησης της οποίας το μέλλον έχει μόλις αρχίσει.

Το τοπίο της αστικής ηλεκτρικής μετακίνησης αναμορφώνεται με την άφιξη ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου, χαρισματικού, με ξεχωριστό στυλ και όλα τα διαπιστευτήρια διασκεδαστικής οδήγησης.

Το Mini Electric Concept ανακοινώθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017, και προετοιμάζει το δρόμο για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που θα αποκαλυφθεί το 2019 έγκαιρα για την 60ή επέτειο του κλασικού Mini. Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής είναι αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη, βασισμένο στο 3θυρο μοντέλο, και θα κατασκευάζεται για πρώτη φορά στο Εργοστάσιο της μάρκας στην Οξφόρδη του χρόνου.

Το κλασικό Mini Electric που παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη θα παραμείνει μοναδικό. Ένα από τα τελευταία και προσεκτικά αναπαλαιωμένο κλασικό Mini Cooper αποτέλεσε τη βάση γι’ αυτό το ξεχωριστό όχημα.

Η κόκκινη εξωτερική βαφή συνδυάζεται με μία αντίθετη λευκή οροφή και χαρακτηριστική λωρίδα στο καπό, με το κίτρινο λογότυπο Mini Electric στο έμβλημα της μάρκας και στις πλήμνες των τροχών.

Το κλασικό ηλεκτρικό συνεχίζει την παράδοση της μάρκας, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε οδηγικά χαρακτηριστικά. Η άμεση ισχύς του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει μία νέα διάσταση στη μοναδική go-kart αίσθηση που έχει απογειώσει την παγκόσμια δημοτικότητα του βρετανικού μικρού αυτοκινήτου, από την πρώτη κιόλας έκδοσή του.

comments powered by Disqus