Ηχηρό μήνυμα Καμμένου στην Τουρκία μετά την παρέλαση! «Παραιτήσου» του φώναξαν – video

Ηχηρό μήνυμα Καμμένου στην Τουρκία μετά την παρέλαση! «Παραιτήσου» του φώναξαν – video

Σαφέστατο και ηχηρότατο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πάνος Καμμένος – «Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία μας, θα μας βρει απέναντί του ενωμένους» είπε μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη – «Καμμένε παραιτήσου» του φώναξε άνδρας στον υπουργό Άμυνας – Διαμαρτυρόταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Λαμπρότητα, συγκίνηση (όταν ο πιλότος Γεώργιος Παπαδάκης «έσκισε» με ένα F-16 τον ουρανό της πόλης), ηχηρά μηνύματα κατά του φασισμού αλλά και της… Τουρκίας, μέχρι κι ένα κάλεσμα σε παραίτηση (το… άκουσε ο Πάνος Καμμένος) για τη Μακεδονία είχε η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στην παρέλαση οι πρόεδροι της Ελλάδας και της Ιταλίας, οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης (οι δυο τελευταίοι «αρπάχτηκαν» κιόλας) και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε, όπως κάθε χρόνο, με ένα μήνυμα από τον… ουρανό της Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά, ήρθε η ώρα των δηλώσεων και εκεί τα πράγματα έγιναν λίγο… επεισοδιακά. Γιατί δευτερόλεπτα αφού ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, κατά την οποία κάλεσε, ουσιαστικά, την Τουρκία να μην αμφισβητήσει την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδας γιατί θα το πληρώσει ακριβά, ένας άνδρας τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Καμμένε παραιτήσου! Παραιτήσου να σωθεί η Μακεδονία» φώναζε ο άνδρας που διαμαρτυρόταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε τη στιγμή

Πάνος Καμμένος: Μη μας αμφισβητήσετε, θα το πληρώσετε!
Ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε τη δήλωσή του με ένα μήνυμα ενότητας, που όπως είπε, εξέπεμψε η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας που, όπως είπε, έστειλαν «από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο ελληνικός λαός, ο κλήρος, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου».

Ακολούθησε το ηχηρό μήνυμα του υπουργού Άμυνας προς την Τουρκία. «Σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, είμαστε όλοι έτοιμοι να πούμε ένα μεγάλο «ΌΧΙ». Επιθυμούμε την ειρηνική συνύπαρξη και γι’ αυτήν εργαζόμαστε αλλά θα πρέπει να ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της πατρίδος μας, θα μας βρει απέναντί του ενωμένους. Θα μας βρει όλους μαζί. Και να ξέρει ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά μια τέτοια κίνηση».

Ο Πάνος Καμμένος έκλεισε τη δήλωσή του τονίζοντας πως «ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες του Δυνάμεις και οι Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου είναι περήφανες για τον ελληνικό λαό». Και ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την υπομονή και την επιμονή τους. «Για το ότι δεν κατέβασαν τη σημαία της πατρίδος. Για το υψηλό ηθικό και την αποφασιστικότητά τους. Είμαστε περήφανοι όλοι οι Έλληνες για εσάς».

Αμέσως μετά τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, δηλώσεις έκανε ο ομόλογός του της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης. «Με ενότητα να διεκδικούμε το δίκιο μας και με αυτό λαμβάνουμε δύναμη για να μπορούμε να πούμε όχι», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για την πρόσκλησή του αλλά και να συγχαρώ τόσο την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και τα στελέχη γι’ αυτή την άψογη και εξαιρετική παρέλαση. Ήταν η καλύτερη τιμή για το Έπος του 1940, τους αγώνες του έθνους που μας έχουν διδάξει ότι πρέπει με ενότητα να διεκδικούμε το δίκιο μας και με αυτό λαμβάνουμε δύναμη για να μπορούμε να πούμε όχι. Είμαι περήφανος που είμαι σήμερα μαζί σας και πιστεύω ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ενωμένες έχουν πετύχει να είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Η Φώφη Γεννηματά
Υπέρ της εθνικής αφύπνισης και συνεννόησης, με «όχι» στην ακροδεξιά τάχθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Τιμούμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό, τη γενιά του Έπους του ΄40, τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης. Ευρώπη και Ελλάδα πρέπει να πουν σήμερα ένα νέο όχι. Όχι στην ακροδεξιά που κάνει ξανά την εμφάνισή της απειλητική. Χρειάζεται εθνική αφύπνιση, με συνεννόηση, με εθνική γραμμή να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Το Κίνημα Αλλαγής είναι δύναμη πατριωτική. Ο γνήσιος πατριωτισμός δεν χρειάζεται χορηγούς, πρόθυμους και ενδιάμεσους. Χρειάζεται, σήμερα, με ενότητα, οι Έλληνες να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις του μέλλοντός μας. Χρόνια πολλά», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

newsit.gr

comments powered by Disqus