Καιρός: Φεύγει η σκόνη, γρίφος η… ημέρα του Πάσχα

Καιρός: Φεύγει η σκόνη, γρίφος η… ημέρα του Πάσχα

Το μεγάλο ερώτημα κάθε χρόνο τέτοιες μέρες είναι ένα: πως θα είναι ο καιρός το Πάσχα. Και σε αυτό το ερώτημα, για την ώρα, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.
Ανήμερα της Πρωταπριλιάς, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook μια πρώτη πρόγνωση. Η οποία δεν είναι… ψέμα όπως λέει. Αλλά ούτε κι εκείνος απάντησε στο ερώτημα για τον καιρό του Πάσχα.

Όπως γράφει, η πρόγνωση του καιρού για αρκετές μέρες μετά, δεν είναι και τόσο ασφαλής. Γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα αλλαγής των στοιχείων. Υποσχέθηκε όμως ότι περισσότερα στοιχεία για το πως θα είναι ο καιρός ενόψει Πάσχα θα δώσει τις επόμενες 2 -3 μέρες.

Φεύγει η σκόνη σταδιακά
Σήμερα (01.04.2018) μας… εγκαταλείπει η σκόνη που μας ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες. Η ατμόσφαιρα καθαρίζει επιτέλους. Οι όποιες βροχοπτώσεις εκδηλωθούν σήμερα, θα σταματήσουν έως το βράδυ. Για τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένονται λίγες τοπικές βροχές εξασθενημένες κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Μεγάλης εβδομάδας σημαντικά και δεν θα προκαλούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Μια σχετική ψύχρα έως και τη Μεγάλη Τρίτη θα επικρατήσει (ιδιαίτερα νωρίς το πρωί και το βράδυ), ωστόσο ο καιρός θα είναι πολύ βελτιωμένος και γενικά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα.

Ζέστη ως τη Μεγάλη Πέμπτη, βροχές της Μ. Παρασκευή
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα διατηρηθεί καλός μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό θα είναι μεγάλα, οι άνεμοι γενικά εξασθενημένοι και οι θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Φαίνεται ότι στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 25 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται και λίγο παραπάνω.

Αν δεν αλλάξει κάτι και διατηρηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία, από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, δηλαδή κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Καιρός Πάσχα η… απόλυτη σπαζοκεφαλιά
Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η πιθανότητα κατά περιόδους να επιμείνουν κάποιες τοπικές βροχές, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ποια θα είναι η εξέλιξη του καιρού για εκείνες τις ημέρες λόγω του ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας 6-7 ημέρες. Εκτιμώ πως όλα θα ξεκαθαρίσουν περί τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας.

comments powered by Disqus