Αυτός είναι ο διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟ

Αυτός είναι ο διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟ

Ο Αντριέν Γιάκοτετ θα διευθύνει την Κυριακή (11/11, 19:30)το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 10η αγωνιστική της Super League.

ΠΗΓΗ: filathlos
Ο 35χρονος Ελβετός διαιτητής, που καλείται να φέρει εις πέρας μία δύσκολη αποστολή, άρχισε να διευθύνει αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της χώρας του από το 2010.

Δύο χρόνια αργότερα έλαβε το χρίσμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας και έκτοτε έχει «σφυρίξει» σε 44 αναμετρήσεις επιπέδου FIFA και UEFA.

Με ειδικότητα σε Διαιτησία, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και το λεγόμενο Έγκλημα Λευκού Κολάρου, άρχισε από την τρίτη κατηγορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και τώρα βρίσκεται στη δεύτερη.

Μαζί με τον Στέφαν Κλόσνερ, ο διαιτητής του ντέρμπι «αιωνίων» θεωρείται ένας από τις ελπιδοφόρες «σφυρίχτρες» της Ελβετίας.

Φιλοδοξία του Γιάκοτετ είναι να γίνει ο επόμενος Μάσιμο Μπουσάκα, o οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει επικεφαλής της Ανάπτυξης Διαιτησίας της FIFA, προτού εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στις 14 Ιουλίου του 2011.

Σε 44 διεθνή παιχνίδια έχει καταλογίσει 23 πέναλτι (8 υπέρ των γηπεδούχων, 15 υπέρ των φιλοξενούμενων), ενώ έχει βγάλει 10 κόκκινες όλες εις βάρος των γηπεδούχων!

Ο αντίστοιχος αριθμός σε κίτρινες είναι 94-97, ήτοι 4,34 ανά ματς, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος σε κόκκινες είναι 0,23.

comments powered by Disqus