Θέρμο: Καταγγελία για αποκλεισμό κοπέλας από τις Γιορτές Εξόδου

Θέρμο: Καταγγελία για αποκλεισμό κοπέλας από τις Γιορτές Εξόδου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ» σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2005 και από τότε δραστηριοποιείται συνεχώς στα δρώμενα της Ορεινής Τριχωνίδας με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που αναδεικνύουν και προβάλλουν το τόπο αλλά προσφέρουν και παράγουν και πολιτισμό. Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μοιραστούμε δημόσια ένα πολύ σοβαρό γεγονός που δημιουργήθηκε στην Ανάληψη Τριχωνίδας και αφορά αποκλεισμό μέλους μας από την αποστολή συμμετοχής στην Παρέλαση για την Έξοδο Μεσολογγίου με καθαρά ρατσιστικά κριτήρια που δημιούργησαν κοινωνικό αποκλεισμό.

Το μέλος μας Δάφνη Σουλκούκε η οποία είναι δημότης Θέρμου με οικογενειακή μερίδα 5 ατόμων, ερχόμενη στην Ελλάδα από την Αλβανία βαπτίστηκε ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ, εγγράφτηκε σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ όπου και φοίτησε και άνοιξε οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Θέρμο, παντρεύτηκε σε εκκλησία στην Ανάληψη ενώ σε λίγους μήνες θα αποκτήσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Το 2008 επί Δημαρχίας Θεόδωρου Πορφύρη και Προεδρίας στην Τοπική Κοινότητα Αναλήψεως Παναγιώτη Καλογερή συμμετείχε ντυμένη με την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ στην αποστολή της Ανάληψης Τριχωνίδας στην παρέλαση για τις Εορτές Εξόδου Μεσολογγίου χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών με μεγάλη απήχηση και με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου μας, ενδεικτικά αναφέρουμε την τοποθέτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ σε κεντρικές πλατείες χωριών, το καθαρισμό βρυσών και μονοπατιών, την διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες, την συνάντηση γυναικών στην Ανάληψη, το χριστουγεννιάτικο στολισμό, την προσφορά γλυκών σε πολιούχους χωριών και άλλα πολλά. Σημειώνουμε ότι πέρυσι δηλαδή το 2017 το ένα τέκνο της, η Στεφανία Λοϊζου του Βασιλείου και της Δάφνης επιλέχθηκε από τα σχολεία του Μεσολογγίου και ήταν από τους επικεφαλής στης παρέλαση για την Έξοδο του Μεσολογγίου ως «ΕΛΛΑΔΑ», τι μεγαλύτερη τιμή για μια μάνα, για μια οικογένεια, για ένα τόπο.

Στις φετινές προετοιμασίες δήλωσε πριν ένα μήνα την συμμετοχή της μαζί με το σύζυγο της στην αποστολή της Ανάληψης για την παρέλαση στο Μεσολόγγι, μάλιστα τηλεφωνικώς και γραπτώς συνομίλησε με την υπεύθυνη για τις λεπτομέρειες (νούμερο στολών κτλ) χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ξαφνικά την Παρασκευή το μεσημέρι, μια μέρα πριν ο Δήμαρχος Θέρμου τηλεφώνησε στο σύζυγο της και του ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναλήψεως δεν επιθυμεί να συμμετέχει η Δάφνη στην παρέλαση γιατί δεν εκφράζει την πατρίδα μας και την απέκλεισαν από την αποστολή, απορία βέβαια που δεν πήρε ο ίδιος, μάλλον είχε αδυναμία.

Το 2018 σε μια σύγχρονη εποχή που όλα καθημερινά προχωράνε και αλλάζουν, εάν είναι δυνατόν κυριαρχούν ακόμη ρατσιστικές συμπεριφορές και κριτήρια κοινωνικού αποκλεισμού για ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα περισσότερο από όλους μας με πράξεις και δράσεις. Σήμερα η εκκλησία δέχεται όλους τους ανθρώπους, ο δάσκαλος και ο καθηγητής μαθαίνει γράμματα σε όλα τα παιδιά, ο Χριστός αγάπαγε όλους τους μαθητές και όμως υπάρχουν αδύναμοι και εγωιστές άνθρωποι που δρουν με το τρόπο αυτό, δημιουργώντας αναστάτωση σε μια οικογένεια και στεναχώρια σε μικρά παιδιά.

Καλούμε το Δήμαρχο Θέρμου, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου αμέσως, σήμερα κιόλας να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες κακές πράξεις που μόνο αισχρότητα και διχασμό προσφέρουν.

Δυναμώνουμε και συνεχίζουμε για το καλό του τόπου μας με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΨΗΛΟΤΕΡΑ.»

comments powered by Disqus