Μαθητές του 3ου Λυκείου Αγρινίου επέβαιναν στο πλοίο που υπέστη ζημιές στην Ηγουμενίτσα λόγω του αέρα

Μαθητές του 3ου Λυκείου Αγρινίου επέβαιναν στο πλοίο που υπέστη ζημιές στην Ηγουμενίτσα λόγω του αέρα

Καλά στην υγεία τους είναι σύμφωνα με πληροφορίες του aerasnews.gr οι μαθητές της 3ης τάξης του 3ου Λυκείου Αγρινίου οι οποίοι επέβαιναν σε δύο λεωφορεία και ήταν μέσα στο «Cruise Olympia» . Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι μαθητές επιβιβάστηκαν χθες το βράδυ στο πλοίο και λίγη ώρα αργότερα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κόπηκαν οι πρυμναίοι κάβοι του πλοίου. Αποτέλεσμα ήταν ο δεξιός καταπέλτης επιβίβασης οχημάτων, να προσκρούσει σε δύο δέστρες του λιμένα, οι οποίες αποκολλήθηκαν. Αρχικά υπήρξε αναστάτωση και οι γονείς ανησύχησαν όμως οι πληροφορίες μας λένε ότι όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι καλά, όμως η εκδρομή ακυρώθηκε και έτσι πήραν το δρόμο της επιστροφής για Αγρίνιο.

Στο «Cruise Olympia» σημαίας Ιταλίας, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει για Ανκόνα από την Ηγουμενίτσα, που εκτελούσε δρομολόγιο από Πάτρα για Ανκόνα με ενδιάμεση στάση στην Ηγουμενίτσα, επέβαιναν 139 επιβάτες, 49 Ι.Χ.Ε. και 69 φορτηγά, ενώ στην Ηγουμενίτσα ανέμεναν προς επιβίβαση 263 επιβάτες, 50 Ι.Χ.Ε., 78 φορτηγά και 2 λεωφορεία.

Κατόπιν επιθεώρησης του πλοίου διαπιστώθηκε στρέβλωση τμήματος της δεξιάς πλευράς του δεξιού καταπέλτη και αδυναμία ασφάλισης του, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CRUISE OLYMPIA”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

comments powered by Disqus