Σκληρό ροκ της αντιπολίτευσης στην Δημοτική Αρχή Αγρινίου για ανύπαρκτο έργο

Σκληρό ροκ της αντιπολίτευσης στην Δημοτική Αρχή Αγρινίου για ανύπαρκτο έργο

Με τις αποχωρήσεις τριών παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου, τον απολογισμό όλης της θητείας (και όχι μόνο) και ούτε καν του 2017 αλλά και τα πυρά της μείζονος αντιπολίτευσης και των δύο ανεξάρτητων συμβούλων για ανύπαρκτο έργο σημαδεύτηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου με μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων για το έτος 2017.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το Ανυπότακτο Αγρίνιο με ανακοινώσεις τους λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης κατήγγειλαν και απείχαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποχώρησε επίσης η παράταξη «Ανατροπή Τώρα» του Δημήτρη Τραπεζιώτη στην έναρξη της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου . Ο κ. Τραπεζιώτης αιτιολόγησε αυτή την αποχώρηση λέγοντας ότι γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, με πιο πρόσφατο το τροχαίο που έχασε τη ζωή του ο Μιλτιάδης Τζάνης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στη δημοτική αρχή, για απραξία. Ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε ότι δεν είναι αρμόδιος ο δήμος και είπε ακόμη ότι η παράταξη του κ.Τραπεζιώτη αποχώρησε γιατί δεν μπορούσε να ακούσει τον απολογισμό της δημοτικής αρχής.

Ως εισηγητής του θέματος ο δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η αποτίμηση της περιόδου για το 2017 είναι θετική και αυτό αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων.Στην χειρότερη οικονομική περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πετύχαμε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα. Και αυτό αποτυπώνεται στην αγορά και τις οικονομικές συναλλαγές του Δήμου. Απέναντι στην απόλυτη απραξία καταθέτουμε ένα νοικοκύρεμα στην καθημερινότητα. Με σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Με διεκδίκηση και αποφασιστικότητα. Με σχέδιο και πρόγραμμα. Με τη στήριξη της κοινωνίας. Προχωρήσαμε σε σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτίωσαν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Επενδύσαμε στην καθημερινή επαφή με τον πολίτη, στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για όσα συμβαίνουν στην πόλη και στη συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Συνεχίζουμε το έργο μας».

Μοσχολιός: Mηδενικό έργο…και Face control στις πόρτες!

Ο Παύλος Μοσχολιός, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, στην τοποθέτησή του υποστήριξε πως πέντε ολόκληρα χρόνια η δημοτική αρχή δεν έχει να παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο και δε έχει αφήσει κανένα αποτύπωμα στο δήμο και πως όσα ανέφερε ο δήμαρχος δεν ήταν απολογισμός αλλά απολογισμός των υπηρεσιών, όλης της θητείας. Μεγάλα έργα δεν προχώρησαν, το πάρκο, η σύνδεση με την Ιόνια, το επιχειρηματικό πάρκο, είπε και κατηγόρησε το δήμαρχο για αλαζονεία και έπαρση και δεν άλλαξε τίποτα στο δήμο, παρότι προεκλογικά μιλούσε για ριζικές αλλαγές τόσο στην πολιτική όσο και στις υπηρεσίες.

«Υποστηρίζατε ότι οι πόρτες του δημαρχείου θα είναι ορθάνοιχτες και έχετε βάλει πόρτες παντού να μην σας προσεγγίζει κανείς, και όλοι περνάνε από Face control Μάλιστα έχετε πάρει μια στρατιά συμβούλων οι οποίοι είναι άφαντοι» ανέφερε ο κ.Μοσχολιός. Υποστήριξε επίσης ότι η σημερινή δημοτική αρχή διέλυσε δομές και δράσεις που με πολύ κόπο έστησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και έφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την αθλητική διοργάνωση «Μιχάλης Κούσης» θυμίζοντας πως ο δήμος έγινε ρεζίλι (με τα τραγικά λάθη στα μετάλλια κ.τ.λ) αλλά και το ΔΗΠΕΘΕ που υποβαθμίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού” κατέληξε ο κ.Μοσχολιός.

Ρόκος: Είναι η χειρότερη δημοτική αρχή λέει ο Τραπεζιώτης…μάλλον είναι ανεπανάληπτη!

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ρόκος με απίστευτες ατάκες περιέγραψε το ανύπαρκτο έργο, όπως είπε της δημοτικής αρχής το οποίο δυστυχώς είναι διανθισμένο με έναν παλαιοκομματικό παραγοντισμό και μια απίστευτη εκδούλευση ακόμη και στα πιο απλά, όπως η αλλαγή μιας λάμπας,

“Ξεκινήσαμε σαν μια εὐέλπιδα παραγωγή πολύ γρήγορα μεταλλάχτηκε σε διασκευή και δεν άργησε να γίνει παρωδία και μετέπειτα, επειδή μπήκε και το επικίνδυνο για τους δημότες, έγινε ιλαροτραγωδία και δεν άργησε να έρθει αυτό που είναι σήμερα, το “ότι να ναι”, το απόλυτο “ότι να ναι” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ρόκος.

Αυτός δεν είναι απολογισμός είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καζαντής, αυτός που οραματίστηκε και εκτέλεσε η δημοτική αρχή, και δεν μας είπε ούτε ένα έργο, αλλά ήταν μια έκθεση αναφοράς των υπηρεσιών! “Αυτά δεν έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο είπε”.Επιπροσθέτως κατηγόρησε τον κ.Παπαναστασίου ότι είναι απών από την διοίκηση του δήμου και πως αυτή έχει παραδοθεί στα χέρια ενός ανθρώπου που δεν είναι καν εκλεγμένου, του Γενικού Γραμματέα του κ.Δημήτρη Τζιώλη.

comments powered by Disqus