Με ομιλία της Ελένης Κοντουρά ολοκληρώθηκε η 1η Ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο

Με ομιλία της Ελένης Κοντουρά ολοκληρώθηκε η 1η Ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο

Με την ομιλία της Υπουργού Πολιτισμού Ελένης Κοντουρά στο δείπνο που παρέθεσε για τους Δημοσιογράφους στο EMILEON, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η 1η ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η κα Κοντουρά αναφέρθηκε στα τουριστικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας και πως αυτά μπορούν να αναδείξουν τον νομό και να τον καταστήσουν προορισμό.
Όπως είπε με αφορμή το συνέδριο των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που φιλοξενούνται στο Αγρίνιο, οι ξένοι δημοσιογράφοι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Αιτωλοακαρνανίας.
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για την συμβολή της Π.Δ.Ε στην διοργάνωση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση επίσης απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,ενώ η Δημοσιογράφος Κική Παππά ,μέλος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων παρουσίασε το τουριστικό “πακέτο”του νομού,το οποίο περιλαμβάνει θάλασσα,λίμνες,τοπική ιστορία,γαστρονομία,αθλητισμό,αρχαιολογικό πολιτισμό και θρησκευτικό τουρισμό.
Λίγο αργότερα έφθασε στο EMILEON και ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Το μενού ήταν εξαιρετικό όπως και η διοργάνωση και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο απόλαυσαν όλοι.

Νωρίτερα περίπου στις 20:00 τους Ευρωπαίους Δημοσιογράφους που έφθασαν στο Αγρίνιο υποδέχθηκε στην παλιά λαχαναγορά Αγρινίου ο Δήμαρχος Αγρινίου .

Επίσης ως τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή υποδοχής παραβρέθηκε και τιμήθηκε ο ‘Πράσινος” Δήμαρχος των Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης.
Ο Χρήστος Δουλκερίδης, γιος Ποντίων μεταναστών που έχουν εργαστεί σε ανθρακωρυχεία,έγραψε ιστορία με την ανάδειξή του σε δήμαρχο των Βρυξελλών.


comments powered by Disqus