Αγρίνιο: Καταλήψεις σε σχολεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Αγρίνιο: Καταλήψεις σε σχολεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Η 6η Δεκεμβρίου, εδώ και 10 χρόνια, είναι ημέρα μνήμης. Μακάρι να μπορούσε κάποιος να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να αλλάξει τα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ που ο έφηβος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ελληνικής αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Από τότε κάθε χρόνο μαθητές και οργανώσεις βγαίνουν στον δρόμο για να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας και να δηλώσουν ότι δεν ξεχνούν τι συνέβη εκείνο το βράδυ.Ηδη στο Αγρίνιο ξεκίνησαν οι καταλήψεις στο 1o, 2ο,4o Λύκειο κ.τ.λ και στις 10π.μ οι μαθητές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία μνήμης. Eπίσης το απόγευμα θα γίνουν πορείες έχουν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 7 και από αντιεξουσιαστές για αυτό τον λόγο και φέτος θα βρίσκονται επί ποδός χιλιάδες αστυνομικοί ενώ θα ληφθούν αυξημένα μέτρα.

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών : ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ! ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!
Με αφορμή τα 10 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας, οι μαθητές δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον δίκαιο αγώνα μας! Η δολοφονία ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα από την κρατική βία και καταστολή, από μια πολιτική που διαχρονικά βλέπει ως εχθρό τον λαό και τη νεολαία που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που αμφισβητεί. Οι ευθύνες της τότε κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας της αστυνομίας είναι τεράστιες.
Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι… Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, ανάμεσά τους και η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας είχε απομείνει στη μόρφωση και τη ζωή. Τρομοκρατούν, εκβιάζουν και καταστέλλουν όποιον «σηκώνει κεφάλι», όποιον επιλέγει να μην κάτσει στ’ αυγά του και να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!

Η κρατική καταστολή πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτό και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παράλληλα με τη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή, μοιράζει χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που απαιτούν να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που κάνει το σχολείο ακόμα πιο «εξοντωτικό» εξεταστικό κέντρο, στήνει δικογραφίες σε μαθητές, στέλνει την Αστυνομία και τα ΜΑΤ σε σχολεία που κινητοποιούνται, επιβάλλει ποινές σε αγωνιζόμενους μαθητές με ώρες κοινωνικής εργασίας, φυλάει με ΜΑΤ το άγαλμα του Τρούμαν, του δολοφόνου των λαών και εμπνευστή της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι!

Οι μαθητές, απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα! Η μεγαλύτερη απάντηση στην κρατική βία και καταστολή είναι η ένταση των αγώνων μας για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει! Η κυβέρνηση, αλλά και όσοι θέλουν να βάλουν στον «πάγο» τους αγώνες των μαθητών, θα πρέπει να έχουν στον νου τους ότι δε μας φοβίζουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός, μας φοβίζει να αφήσουμε το μέλλον μας στα χέρια τους! Γι’ αυτό δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν!

agriniosite.gr

comments powered by Disqus