Αμετακίνητος ο Ζάεφ: «Είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονικά”»

Αμετακίνητος ο Ζάεφ: «Είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονικά”»

Επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις περί «Μακεδόνων» και «μακεδονικής» γλώσσας ο Ζόραν Ζάεφ, λίγα 24ωρα μετά από όσα είπε στη Βουλή των Σκοπίων στην οποία έκανε λόγο για διδασκαλία της «μακεδονικής» στν Ελλάδα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην Αθήνα και προκαλώντας την παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από βίντεο με την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ τονίζει πως ««Είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονικά”», προσθέτοντας ότι «κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά».

«Αλλά την ίδια στιγμή να αναρωτηθούμε – τι θα αφήσουμε τα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στο λαό μας ένα μέλλον», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

«Έχουμε ένα πρόθεμα, το «Βόρεια» αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα», είπε ακόμα ο Ζάεφ.

Την ίδια ώρα, απαντώντας στις ανησυχίες των παρισταμένων σχετικά με την ταυτότητά τους, ο Ζάεφ τους απάντησε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής” γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας».

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Ζάεφ:

Ние сме Македонци и зборуваме македонски јазик

Ние сме Македонци и зборуваме македонски јазик. Тоа никој веќе нема да ни го оспорува. Но, во исто време да се запрашаме – што ќе им оставиме на децата?Да бидеме мудри и да носиме одлуки. Јас верувам дека на нашиот народ му обезбедуваме иднина.

Gepostet von Zoran Zaev am Donnerstag, 6. Dezember 2018

newpost.gr

comments powered by Disqus