Σε βαρύ κλίμα το μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα – Ένταση στα σύνορα

Σε βαρύ κλίμα το μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα – Ένταση στα σύνορα

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών. Σήμερα (08.12.2018) έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες μνημόσυνο στη μνήμη του.
Τραγικές φιγούρες η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέρφια του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του.

Ράγισαν καρδιές όταν η μητέρα του βρέθηκε στον τάφο του παιδιού της. «Κωνσταντίνε μου, παλικάρι μου» φώναζε και προκαλούσε ρίγη συγκίνησης σε όσους βρίσκονταν στους Βουλιαράτες για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια Κατσίφα.

«Είμαι πολύ λυπημένη, τα σκυλιά δεν άφησαν αδέρφια μας τους Έλληνες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου μου! Γιατί μας κόβουν τα δικαιώματά μας;» ξέσπασε η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες καθώς οι αλβανικές αρχές τους σταμάτησαν στα σύνορα.

«Ντροπή, προσβάλουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα, την ιστορία μας τη ρίζα μας» φώναζε έξω από την εκκλησία τη αδερφή του, Ερμιόνη, με τη μητέρα της να τη σταματά, λέγοντας της «ο Κωνσταντίνος μας είναι στον παράδεισο και μας βλέπει».

«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Βόρεια Ήπειρος» φώναξαν τότε πολλοί από τους συγκεντρωμένους.

Παρόντες στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιώργος Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες.

comments powered by Disqus