Πανελλήνιες 2018: Το πρόγραμμα για Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ – Η σημαντικότερη αλλαγή στις φετινές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2018: Το πρόγραμμα για Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ – Η σημαντικότερη αλλαγή στις φετινές εξετάσεις

Οι Πανελλήνιες αρχίζουν την Παρασσκευή 8 Ιουνίου 2018 – Πρώτο μάθημα για ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια η Νεοελληνική Γλώσσα – Στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ – Αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών
Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα αρχίσουν φέτος οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια.

Στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια των φετινών Πανελλαδικών θα είναι κατά δύο ημέρες μικρότερη λόγω κατάργησης της εξέτασης στην Ιστορία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ανακατεύεται η τράπουλα των σχολών και των τμημάτων στα επιστημονικά πεδία των φετινών υποψηφίων για τις Πανελλήνιες τον Ιούνιο του 2018. Το εισαγωγικό σύστημα των τεσσάρων μαθημάτων κι ενός πέμπτου, που μετράει μόλις τρία χρόνια εφαρμογής, έχει δεχτεί πληθώρα αλλαγών ακόμα και πριν από την έναρξη της εφαρμογής του.

Το 4ο επιστημονικό πεδίο
Η σημαντικότερη αλλαγή φέτος αφορά την κατάργηση του 4ου επιστημονικού πεδίου που άνοιγε τις πόρτες των παιδαγωγικών σχολών. Πλέον οι σχολές των Παιδαγωγικών ανοίγουν για όλους τους υποψήφιους χωρίς την υποχρέωση εξέτασης των Μαθηματικών και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας που πέρσι καταβαράθρωσαν τις επιδόσεις των υποψηφίων του εν λόγω πεδίου. Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, τα επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες.
2ο επιστημονικό πεδίο: Θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.
3ο επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.
4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες οικονομίας και πληροφορική.

comments powered by Disqus