Την αθώωση πρότεινε ο Εισαγγελέας στη δίκη των πρώην αιρετών & εργοληπτών

Την αθώωση πρότεινε ο Εισαγγελέας στη δίκη των πρώην αιρετών & εργοληπτών

Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων- πρώην αιρετών & εργοληπτών πρότεινε ο Εισαγγελέας. Ειδικότερα των 44 ατόμων, 17 εργοληπτών δημοσίων έργων και 27 αιρετών που θήτευσαν στην αυτοδιοίκηση, τα έτη 1999 – 2002 και 2003 – 2006 και κατηγορούνταν περί απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δήμου Αγρινίου

Η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης ήταν να γίνει ένα χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2017, πήρε όμως αναβολή για τον Απρίλιο 2018 αλλά τελικά πήρε εκ νέου αναβολή από τους δικηγόρους οι οποίοι διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο σε κατηγορουμένους που δεν είχαν νομική εκπροσώπηση οπότε και κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ούτως ώστε να ενημερωθούν για τη σχετική δικογραφία.

Οι 44 κατηγορούμενοι (πρώην δήμαρχοι-αντιδήμαρχοι-δημοτικοί σύμβουλοι & εργολήπτες δημοσίων έργων) βαρύνονταν με την κατηγορία της απιστίας στην Υπηρεσία τους σε βάρος ΟΤΑ από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μετά και από μήνυση την οποία υπέβαλλε κατά παντός υπευθύνου το 2006 ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Λυμπουρίδης και αφορούσε αναθέσεις και κατατμήσεις έργων στο Δήμο Αγρινίου και διαπράχθηκαν σε δύο θητείες, η πρώτη από το 1998-2002 και η δεύτερη από το 2003-2006.

Ο Δημήτρης Λυμπουρίδης , υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι οι σχετικές διαδικασίες και τα έργα έγιναν με παράνομες διαδικασίες, αναθέσεις, όμως φαίνεται πως πιθανόν να μην υπήρχαν ικανά στοιχεία που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες!

agriniosite.gr

comments powered by Disqus