Νεκτάριος Φαρμάκης: Ο κ. Κατσιφάρας καμαρώνει αντί να απολογείται!  

Νεκτάριος Φαρμάκης: Ο κ. Κατσιφάρας καμαρώνει αντί να απολογείται!  

Με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, έκανε το εξής σχόλιο:
 
«Ώστε… θυμήθηκε λοιπόν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου. Αλήθεια, όμως, το επισκέφθηκε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ή ως Περιφερειάρχης;
Γιατί εάν το επισκέφθηκε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, έχει και ένα δίκιο να περηφανεύεται για τις 100.000 ευρώ που διαθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης – και όχι η Περιφέρεια – για την επισκευή του.
Όμως, αν το επισκέφθηκε ως Περιφερειάρχης, τότε θα έπρεπε να απολογηθεί για ένα έργο, του οποίου τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί από το 2016 και ο εργολάβος έχει τοποθετηθεί, όμως το έργο δεν έχει ακόμα τελειώσει.
Και θα έπρεπε, επίσης, να μας γνωστοποιήσει τα παράπονα που άκουσε από εκπροσώπους του δικηγορικού κόσμου του Μεσολογγίου γι’ αυτή την μεγάλη καθυστέρηση και για το κτίριο, που δεν διασφαλίζει ούτε καν τις ελάχιστες ανεκτές συνθήκες εργασίας σε δικαστικούς, υπαλλήλους, δικηγόρους και πολίτες.
Πόρτες και παράθυρα κλήθηκε να αλλάξει η Περιφέρεια με χρήματα του υπουργείου και όχι να… το φτιάξει από την αρχή! Ας μην κάνει λοιπόν τον κόπο η περιφερειακή Αρχή να κρυφτεί πάλι πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Όσο για την «προοπτική ενεργειακής αναβάθμισης» που συζητήθηκε κατά την επίσκεψή του (σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση); Όλοι στο Μεσολόγγι ξέρουν ότι με αυτή την Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να περιμένουν… τον επόμενο αιώνα!» 

comments powered by Disqus