Τι είπαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στον Μητροπολίτη Αδριανούπολης που τους επισκέφθηκε

Τι είπαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στον Μητροπολίτη Αδριανούπολης που τους επισκέφθηκε

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επισκέφτηκε ανήμερα του Πάσχα στη φυλακή ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έπειτα από σχετική άδεια που χορηγήθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Η συνάντηση έγινε, προκειμένου ο Μητροπολίτης να μεταφέρει την πνευματική υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Για περισσότερο από μία ώρα παρέμεινε με τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Μητροπολίτης, ο οποίος μάλιστα τους κοινώνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 από την Τουρκία, τα 2 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν πολύ συγκινημένα, γεγονός που συγκλόνισε τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως.

Οι δύο στρατιωτικοί δήλωσαν πως «είμαστε πολύ συγκινημένοι από τη χαρά που σας βλέπουμε εδώ».

Γνώριζαν ήδη ότι θα γινόταν η επίσκεψη από την ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, το βράδυ της Ανάστασης, και τον περίμεναν.

Εξέφρασαν, μάλιστα, την ελπίδα, όταν αποφυλακιστούν, να επισκεφθούν το Φανάρι και να φιλήσουν το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη, ώστε να τον ευχαριστήσουν για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του.

Ο Μητροπολίτης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τις αρχές της φυλακής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ούτε υπήρχε κανένας περιορισμός χρόνου.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντας ότι δεν είναι «αντικείμενο ανταλλαγής» με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Νέα επίθεση Τούρκου υπουργού: Πολιτικός κωμικός ο Καμμένος

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το μπαράζ προκλήσεων από υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ μίλησε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Αυτός ο “πολιτικός κωμικός” που φέρει τον τίτλο “Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας” διαρκώς προκαλεί. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τη συναίνεσή της σε αυτόν τον προβοκάτορα, που μιλά για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων έναντι της Τουρκίας. Παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Τσίπρα για τις πολιτικές και νομικές Αρχές σε διάφορα ζητήματα. Υπενθυμίζουμε ότι η ανομία και η πρόκληση γίνονται από τον δικό του υπουργό».

Μήνυμα Κοτζιά στην Άγκυρα

«Εμείς είμαστε διαφορετικός παίκτης στο διεθνές σύστημα. Η χώρα μου θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της με τρόπο διαφορετικό», διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην Τουρκία καλώντας την να αντιληφθεί ότι η φιλική διάθεση και οι απαντήσεις «με διπλωματικά μέσα σε προκλήσεις ακόμα και στρατιωτικές, δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Είναι συμπεριφορά ευθύνης. Αυτό δείχνει δύναμη χαρακτήρα και δυνατοτήτων».

real.gr

comments powered by Disqus