Στον κόμβο του Χαλικίου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες της Αιτωλ/νίας(Ηχητικό)

Στον κόμβο του Χαλικίου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες της Αιτωλ/νίας(Ηχητικό)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.
Όπως ανέφερε στη Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5 ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλ/νίας, Σπύρος Κοτοπούλης .« Συγκεντρωνόμαστε στο Χαλίκι, παραπλεύρως της Ιονίας Οδού, στη θέση Μπάγια. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού καταφθάνουν στο σημείο συντεταγμένα, με μηχανοκίνητη πορεία τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων ενώ αναμένονται και άλλα, προκειμένου να ενισχύσουν, το μπλόκο το επόμενο διάστημα.
Τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων θα καθοριστούν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου » .

Επίσης το Σάββατο 2 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν συλλαλητήριο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 27 Γενάρη στο δημαρχείο της Βόνιτσας.Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στις 10:30 το πρωί στο κόμβο της «Βρυσούλας» στη Βόνιτσα και από εκεί συντεταγμένα θα ξεκινήσουν για τα διόδια του Ακτίου.
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται τα μεγάλα προβλήματα της κτηνοτροφίας με κυρίαρχα τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής, όπως οι χαμηλές τιμές σε γάλα, κρέας και η απένταξη των περιοχών (Βόνιτσα, Άγιος Νικόλαος, Πλαγιά, Περατία) από την εξισωτική αποζημίωση.
“Καλούμε επίσης και τον λαό της Αιτωλ/νίας, σωματεία, συλλόγους και φορείς να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα μας¨σημειώνουν οι αγρότες.

comments powered by Disqus