Κουρουμπλής για προκλήσεις στο Αιγαίο: Όσοι «σηκώνουμε» αυτά τα ζητήματα, παθαίνουμε ζημιά

Κουρουμπλής για προκλήσεις στο Αιγαίο: Όσοι «σηκώνουμε» αυτά τα ζητήματα, παθαίνουμε ζημιά

«Η Τουρκία έχει πάθει ζημιά στον τουρισμό, δεν έχει να χάσει τίποτε. Εμείς θα χάσουμε. Όσο σηκώνουμε ζητήματα παθαίνουμε ζημιά στην οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε κάθε μέρα στα ραδιόφωνα και να λέμε ότι γίνονται επεισόδια στο Αιγαίο γιατί κάνουμε κακό στον τουρισμό και στα νησιά που ζουν από τους τουρίστες. «Το μήνυμα που φέρνω από τα νησιά είναι ότι “παρασχολείστε μαζί μας και μας κάνετε ζημιά”», είπε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Άμυνας και αυτοί είναι οι αρμόδιοι να ασχοληθούν», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το συμβάν με το τουρκικό ελικόπτερο ή το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Ιράκ. «Η Τουρκία δεν θα τολμήσει τίποτα γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα θα απαντήσει με τον πιο σκληρό τρόπο σε όποιον αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης», τόνισε και υπογράμμισε ότι η γειτονική χώρα, βρίσκεται σε αποσταθεροποίηση και εξάγει την κρίση της.

newpost.gr

comments powered by Disqus