Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα “Ο οικογενειακός γιατρός προτείνει

Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα “Ο οικογενειακός γιατρός προτείνει

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, η σημαντική ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Ο οικογενειακός γιατρός προτείνει-Μάθε για την καρδιά σου ,φρόντισε τα αγγεία σου” ,την οποία συνδιοργάνωσαν η 1η,3η ΤΟΜΥ Αγρινίου και το Κέντρο Υγείας Μύτικα, στα πλαίσια της ενημέρωσης του πληθυσμού από τις δομές της Π.Φ.Υ.

Λίγο μετά τις 18:00 ξεκίνησε η εκδήλωση με χαιρετισμούς των διοργανωτών και εκπροσώπων φορέων,ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ενημέρωση από τον καθηγητή καρδιολογίας και Διευθυντή της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής Π.Γ.Μ.Ι,Μιχάλη Λάμπρο,για την αρτηριακή πίεση και την «Δυσλιπιδαιμία».
Μετά το τέλος της ενημέρωσης ο κ.Μιχάλης απάντησε σε ερωτήσεις συναδέλφων του αλλά και ακροατών για καθημερινά θέματα και απορίες γύρω από τις παθήσεις της καρδιάς,τους τρόπους αντιμετώπισης και τις φαρμακευτικές αγωγές.
Στην συνέχεια η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νάκα Αικατερίνη ενημέρωσε για την υπέρταση ,τους παράγοντες που την επηρεάζουν, τις καθημερινές συνήθεις που επιβαρύνουν τον ασθενή και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Ακολούθησε η ομιλία του Διδάκτωρ Παν/μίου Πατρών και Συντονιστή Διευθυντή – Παιδιάτρου ,της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Α Αγρινίου Κανελλόπουλου Θεόδωρου,
για την παιδική παχυσαρκία ,πάθηση η οποία παρουσιάζεται πολύ συχνά και σε συνεχόμενα αυξανόμενο αριθμό παιδιών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες του Συντονιστή Διευθυντή Κ.Υ. Μύτικα,ιατρού Χρόνη Ιωάννη,του Συντονιστή της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου ,ιατρού Ποσονίδη Κωνσταντίνου ,
και της Ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής Νοσ. Μονάδας Αγρινίου Παπαλέξη Παρασκευής η οποία αναφέρθηκε στον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους τόσο για τον θεσμό του Οικογενειακού όσο και για θέματα ιατρικών παθήσεων,ενώ όλοι οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στον σημαντικό ρόλο που παίζει η καθημερινή άσκηση στην ζωή μικρών και μεγάλων.

Συντονιστές της ημερίδας ήταν οι ιατροί Τικιστιρμά Μαρία και Λιάβας Φώτης.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

comments powered by Disqus