Το κεφάλαιο Μανιάς

Το κεφάλαιο Μανιάς

Η διακοπή δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια να μιλήσουμε για μπάλα. Αλλά υπάρχουν αρκετά «παραδείγματα» για να πιαστείς. Π.χ. «κεφάλαιο» Μιχάλης Μανιάς. Περίπου 14 μήνες μετά τον επαναπατρισμό του, δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Οι αριθμοί το αποτυπώνουν ανάγλυφα.

Ο 27χρονος ήρθε λοιπόν πέρσι τον Γενάρη στον Αστέρα Τρίπολης, σε μία ομάδα που τότε ήταν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, είχε «θέματα» και δεν μπορούσε να… χαρακτηριστεί «μηχανή» παραγωγής φάσεων. Το τελευταίο έχει τη σημασία του για τον εκάστοτε επιθετικό. Ας δούμε λοιπόν τι έχει πετύχει.

– Έχει ήδη γίνει πρώτος Ελληνας σκόρερ στην ιστορία των Αρκάδων στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα χρειάζεται μόλις 8 για να πατήσει κορυφή μαζί με τον Τσέζαρεκ. Ο οποίος όμως ήταν τρεις «γεμάτες» σεζόν στον Αστέρα, ενώ ο 2ος Μπαράλες έχει 25 με δύο μεν περιόδους, αλλά την εποχή που οι Αρκάδες ήταν μόνιμα στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Κάτι που δεν συνέβαινε, τουλάχιστον πέρσι.

– Έχει σημειώσει 18 τέρματα σε συνολικά 3.225 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής. Αν κάνετε τις σχετικές διαιρέσεις, βρίσκει μία φορά δίχτυα κάθε δύο ματς (1/179′).

– Σκοράρει κατά μέσο όρο κάθε 5,7 τελικές του (18/104), ενώ δεν είναι ο εκτελεστής πέναλτι της ομάδας του και σπάνια αναλαμβάνει τέτοιο ρόλο (2 φορές ως τώρα).

– Λόγω ύψους βοηθά πολύ ανασταλτικά στις στημένες μπάλες και για αυτό είναι στην πρώτη 10αδα των παικτών του Αστέρα με τις περισσότερες επεμβάσεις.

– Με γνώμονα τα παραπάνω, έχει ξεκινήσει κουβέντα αν άξιζε ή όχι να βρίσκεται στις τελευταίες κλήσεις για την Εθνική Ελλάδος. Με την απάντηση να… γέρνει προς το «ναι».

Πηγή: gazzetta.gr

comments powered by Disqus