Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Δυτική Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Δυτική Ελλάδα

Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης στην Αττική και στην Δυτική Ελλάδα

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν στις 27/2/2019, στην Αθήνα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 26, 30, 34 και 35 ετών, καθώς και δυο ημεδαποί και πιο συγκεκριμένα ένας 52χρονος και μια 41χρονη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες με τουλάχιστον ακόμη δεκατέσσερις άγνωστους συνεργούς τους, από αρχές του έτους 2018 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 32χρονο αλλοδαπό.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης, σε χρήστες της Αττικής και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου διακίνησαν τουλάχιστον τρία κιλά και πεντακόσια γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διακινητές και αποθηκάριος, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς (ghost-phones), καθώς και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με την ανταλλαγή μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επεξεργάζονταν την ναρκωτική ουσία στην οικία του αρχηγού, την διαμοίραζαν σε μικρές ποσότητες, περίπου ενός γραμμαρίου, τις οποίες στη συνέχεια τις απέκρυπταν σε εξωτερικούς χώρους φύλαξης (καβάτζες), απ’ όπου τις μετέφεραν με οχήματά, στα οποία είχαν διαμορφώσει ειδικές κρύπτες.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

(224,4) γραμμάρια κοκαΐνης (σε μορφή βράχου),
(8,6) γραμμάρια κάνναβης,
πτυσσόμενη ράβδο και τρία μαχαίρια,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, και
πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης (sim).

comments powered by Disqus