4,8 εκατομμύρια για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Αιτωλοακαρνανία

Επιπλέον 9,8 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Με επιπλέον 9,8 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία καθώς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενέκρινε σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πρόσθετα έργα σε ποταμούς και χείμαρρους.
Σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη που κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Αιτωλοακαρνανία ενισχύονται με επιπλέον 4,8 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στην Ηλεία, με πρόσθετο ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ.
«Είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς με τους επιπλέον πόρους που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αυξάνονται οι δυνατότητες και τα μέσα μας στο μέτωπο της καλής συντήρησης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και του καθαρισμού των ποταμών και των χειμάρρων στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.
Να σημειωθεί ότι συνολικά για την Αιτωλοακαρνανία οι διατιθέμενοι πόροι αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων φτάνουν πια τα 14 εκατομμύρια ευρώ και για την Ηλεία τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Και στις δυο περιοχές θα γίνουν, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις καθαρισμού των κοιτών και των πρανών, καθαρισμός από προσχώσεις, βλάστηση, μπαζώματα και απορρίμματα. Ακόμα θα γίνει συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή απορροή των υδάτων και ν’ αποτραπούν τυχόν κίνδυνοι στις παρόχθιες εκτάσεις καθώς και σε τεχνικά έργα.
Έργα σε Ηλεία-Αιτωλοακαρνανία
Στο μεταξύ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν τρία έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας με συνολικό προϋπολογισμό 2,1 εκατομμύρια ευρώ.
Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Τοπικής Κοινότητας Κέντρου Δήμου Ήλιδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), με προϋπολογισμό 141.000 ευρώ.
Επίσης, για το έργο βελτίωσης του δρόμου Διασελλάκι-Πέρκος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.
Και τέλος, για το έργο βελτίωσης του δρόμου Δρυμώνας – Νεροσύρτης στην Αιτωλοακαρνανία, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ. Η εκτέλεση των εργασιών και στις δυο οδούς έχει κριθεί απαραίτητη ώστε ν’ αναβαθμιστούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και να βελτιωθεί η βατότητα τους.