Αναδρομικά: «Κουρεύουν» τον τόκο που πρέπει να πληρώνει το Δημόσιο!

Αναδρομικά: «Κουρεύουν» τον τόκο που πρέπει να πληρώνει το Δημόσιο!

Να γλιτώσει ό,τι… μπορεί από τα αναδρομικά και τα χρέη του προσπαθεί το Δημόσιο. Το «τσουνάμι» των προσφυγών οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών σε… “κούρεμα”. Μειώνουν 50% το επιτόκιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Καμία αλλαγή στον τόκο που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες που χρωστούν στο κράτος… Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τον… αιγιαλό!

Οι μαζικές προσφυγές για αναδρομικά από διάφορες κοινωνικές ομάδες, ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να «κουρέψει» τον τόκο που οφείλει να πληρώνει το ελληνικό δημόσιο στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με την νομοθεσία το δημόσιο οφείλει να επιστρέφει τα χρήματα που χρωστάει στους ιδιώτες εντόκων. Το ετήσιο ποσοστό είναι στο 6%, αλλά στο εξής πάει στο 3%.

Στην πράξη βέβαια αυτή η συμβατική υποχρέωση δεν τηρείται παρά μόνο στις περιπτώσεις που αφορούν επιστροφή αναδρομικών ποσών, όπως για παράδειγμα σε συνταξιούχους με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις το Δημόσιο οφείλει να επιστρέψει τα αναδρομικά μαζί με τους τόκους που υπολογίζονται στο 6% του ποσού.

comments powered by Disqus