Ο Κ. Μπακόπουλος στον aeras fm για τα όσα συμβαίνουν στην Οφθαλμολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου

Ο Κ. Μπακόπουλος στον aeras fm για τα όσα συμβαίνουν στην Οφθαλμολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου

Θέση πήρε σήμερα, μιλώντας στη Νανά Θεοδωροπούλου στην εκπομπή “ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” στον aeras fm o πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Αιτωλ/νιας κ.Κώστας Μπακόπουλος με τα όσα διαδραματίζονται στην οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου και με τις πρόσφατες δυσάρεστες και πρωτοφανείς εξελίξεις που σημειώθηκαν στις 11-4-2019, όταν ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα – μετά την πρώτη επέμβαση – χειρουργεία καταρράκτη της Οφθαλμολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου χωρίς να υπάρξει ενημέρωση!

” Κανείς γιατρός δεν μπορεί να ακυρώνει το χειρουργείο όταν μάλιστα οι ασθενείς έχουν προγραμματίσει την χειρουργική επέμβαση και να ταλαιπωρείται ο κόσμος” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Μπακόπουλος ο οποίος είπε ότι τα προβλήματα στην οφθαλμολογική έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, απέφυγε όμως να μπει σε λεπτομέρειες αφού είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ.

Επίσης με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας επισημαίνει τα εξής,

“Χθες ήρθε στην δημοσιότητα ένα ιδιαίτερα σοβαρό και δυσάρεστο γεγονός. Ακυρώθηκαν τα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής κλινικής της Πέμπτης 11 Απρίλη.

Ως Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών θεωρούμε απαράδεκτο να δημιουργούνται συνθήκες πού να επιτρέπουν ή να επιβάλουν την αναβολή των χειρουργείων από όπου και αν προέρχονται. Το γεγονός αυτό όμως είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο και για ένα δεύτερο λόγο. Στο συγκεκριμένο τμήμα , λόγω κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών , ήταν βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα προέκυπτε κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα αν δεν υπήρχε δραστική αντιμετώπιση .

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στις 9/1 , στο πλαίσιο ενημερωτικού σημειώματος προς τον νέο τότε Διοικητή για τα προβλήματα του Νοσοκομείου είχε γράψει :

“Στην Οφθαλμολογική κλινική έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα το οποίο έχει συζητηθεί εκτενέστατα από όλα τα όργανα του νοσοκομείου. Έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις από το ΔΣ οι οποίες πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν. Η διαιώνιση του προβλήματος και του παρασκηνίου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στους εμπλεκόμενους ,στην κλινική και στο Νοσοκομείο.”

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Δεν θα μπούμε για την ώρα σε λεπτομέρειες , πιστεύουμε και περιμένουμε οι Διοικητικές διαδικασίες να διερευνήσουν σε βάθος το γεγονός και να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες.

¨Όμως το ζητούμενο δεν είναι η εκ των υστέρων απόδοση ευθυνών αλλά η έγκαιρη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας”.

comments powered by Disqus